onsdag 2. august 2017

Grove glutenfrie briks med timian og rosmarinDisse briksene er glutenfrie - og knallgode! Jeg serverte dem som tilbehør i et familieselskap forleden, og de var stor suksess. Ingen kunne tro at de var glutenfrie.

Briksene er inspirert av oppskriften på glutenfritt grovt flatbrød, med malte lingrø og gresskarfrø, men disse er laget med gari-mel, mandelmel og kokosmel, og smaksatt med rosmarin og timian. De blir litt sprø utenpå, og litt myke inni. Gari (laget av cassavarot) og kokosmel fås kjøpt på innvandrerbutikker. Mandelmel kjøpes på velassorterte matbutikker, eventuelt kan du finmale mandler med mandelkvern.

Bruk dem som skiver med godt pålegg på, eller server dem som brød til supper og gryter.

Briksene er aller best når de er nystekte. De kan fint fryses ned, og tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.Du trenger følgende til 12 briks:

50 gr linfrø
50 gr gresskarfrø
100 gr gari-mel
50 gr mandelmel
40 gr kokosmel
1,5 ts himalayasalt
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
2,5 dl kremet kokosmelk (kartong)
2,5 dl kaldt vann

Linfrø og gresskarfrø finmales i food processor (jeg bruker den lille food processoren som hører til stavmikseren, det er unnagjort i løpet av sekunder). 

Ha malte linfrø og gresskarfrø i en bakebolle sammen med gari, mandelmel, kokosmel, himalayasalt, timian og rosmarin. Bland godt sammen så alle klumper er løst opp.

Tilsett kremet kokosmelk og vann, og bland sammen til en jevn røre - foreløpig er den ganske tynn, men den skal være slik. La den stå 5-10 minutter, så melet får trekke til seg væsken, da vil deigen tykne.

Forvarm stekeovnen til 190 grader.

Ha bakepapir på en stekeplate, og sett 12 like store emner på stekebrettet med en spiseskje (omtrent en toppet skje pr emne). Det er lettere å forme emnene hvis du fukter hendene først. Ha kaldt vann i en bolle, dypp hendene i før hvert emne formes. Forme dem litt firkantede og flate, ca 1 cm tykke. 

Stekes først i ca 30 minutter, til briksene er fint gyldne på undersiden. 

Ta ut brettet og snu briksene. Stekes videre i 10-15 minutter, til de er fint gyldne på andre siden også.

La dem avkjøles på stekebrettet.

Briksene er aller best nystekte, men kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.

Serveres med godt pålegg på, eller som brød til supper og gryter.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar