tirsdag 13. desember 2016

Alt-i-ett ovnsbakt torsk og rotgrønnsakerDette er en middag jeg har laget ofte i det siste:
Rotgrønnsaker og torskeloins som får ovnsbake sammen i langpanne. 
Enkelt, sunt og veldig godt! 

Du starter med rotgrønnsakene siden de tar lengst tid. Og når de er ferdige, lager du plass til torsken og lar den bake sammen med grønnsakene på lavere temperatur den siste tiden. Da blir både grønnsakene og torsken tilberedt slik at de blir best mulig. Jeg er nå tilhenger av å ovnsbake fisk på moderat temperatur - da blir den skikkelig saftig og smakfull, og ikke tørr og overstekt. 

Tips: Hvis du vil lage større mengder enn det som er angitt i denne oppskriften, kan det være lurt å bruke to langpanner - én til rotgrønnsakene og én til fisken. Den siste tiden settes langpannen med rotgrønnsakene på nederste rille i ovnen (de er uansett ferdige og trenger bare holde varmen), og langpannen med torsken på midterste rille.

Jeg er veldig glad i dill på torsk, men bruk gjerne andre urter etter hva du foretrekker.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1-2 løk
7-900 gr poteter
5-600 gr søtpotet
3-400 gr gulrot
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt
Hvitløkspepper
6-800 gr torskeloins
Tørket dill (evt andre urter etter ønske) 

Eventuelt ved servering:
Pesto (finnes melkefrie varianter om nødvendig)

Forvarm stekeovnen til 215 grader.

Finn frem en langpanne og legg på et ark bakepapir (så blir det mindre oppvask). 

Løk skrelles og kuttes i litt grove båter, legg dem i langpannen. Potet, søtpotet og gulrot skrelles og kuttes i omtrent like store biter, ca 2-3 cm tykke, og fordel dem i langpannen. Sprinkle extra virgin olivenolje over grønnsakene, og dryss over litt himalayasalt og hvitløkspepper.

Ovnsbakes i 35-50 minutter, til de er fint brunet og møre.

Ta ut langpannen, samtidig som du reduserer ovnstemperaturen til 160 grader. 

Legg grønnsakene ut til sidene med en stekespade for å gjøre plass til torsken i midten (se bilde). Legg på torskestykkene i midten av langpannen, sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og dryss på himalayasalt og tørket dill. Sett langpannen i ovnen igjen, la den stå 10-15 minutter, til torsken er akkurat gjennombakt og flaker seg.

Lager du større mengde i to langpanner, setter du bare langpannen med rotgrønnsaker på nederste rille, og langpannen med torsk på midterste rille.


Server torskeloins med rotgrønnsaker til, og eventuelt en god pesto.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar