søndag 11. mars 2012

Tupperware EasyRice - en genial riskoker for mikrobølgeovn

MERK: DETTE ER IKKE REKLAME! 
Blogginnlegget er kun skrevet basert på min egen tilfredshet med produktet.

**********

Jeg har anskaffet en EasyRice riskoker fra Tupperware. Jeg må bare si det som det er; den er like genial som den er enkel! Av de Tupperware-produkter jeg har prøvd, er dette kanskje den jeg har vært mest fornøyd med så langt. Og jeg bruker den mye.

Av en eller annen grunn har jeg alltid syntes det er et "tiltak" å koke ris... Jeg vet ikke hvorfor; man har jo bare ris og vann i en kasserolle med lokk, og lar det småkoke til risen er ferdig. Likevel er det noe med å ha en ekstra kasserolle å passe på, finne akkurat riktig innstilling på varmen så risen passer seg selv, og følge med på tiden så den blir akkurat passe kokt.

Med EasyRice har du i ris og vann, på med lokk, og rett i mikroen hvor den passer seg selv. Det tar kortere tid enn ved koking i kasserolle, den er ute av veien, og den passer seg helt selv til den øvrige maten er ferdig.

Jeg stiller inn på 10 minutter på 1000W med min mikrobølgeovn, deretter skal risen hvile noen minutter. Da står den like så godt i mikroen etter at den er kokt, og godgjør seg selv, mens du kan fortsette med resten av mat-tilberedningen. Risen blir perfekt - hver gang!

EasyRice er ypperlig å bruke også til couscous, bulgur og andre lignende kornprodukter. Når jeg lager bulgur stiller jeg inn på 5 minutter på 1000W.

Og beholderen tar seg fint ut på bordet som "serveringsskål" med sin freshe farge. Husk bare å ikke bruke metallredskaper i beholderen, det kan visstnok skade overflaten - bruk redskaper av plast eller tre.

Ha ris og vann i beholderen...

...legg først på det innerste lokket... 

...og legg deretter på det ytterste lokket som festes. Sett i mikroen og skru den på ønsket effekt, og risen passer seg selv til den øvrige maten er ferdig!

7 kommentarer:

 1. Hvis man skal koke ris til 2 personer hvor mye vann skal man ha i forhold til 1 dl ris f.eks?

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier2. juni 2013 kl. 21:58

   Hei, jeg bruker dobbelt så mye vann som ris.

   Slett
 2. Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier3. oktober 2016 kl. 20:57

   Hei Hege! Hvis jeg ikke tar helt feil så koster den pr 2016 ca 269 kr. Men jeg ville ha sjekket med en Tupperware-konsulent for sikkerhets skyld. Vennlig hilsen Mona

   Slett
 3. Vet du hvor mye vann du skal ha i forhold til ris

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier11. mai 2018 kl. 07:57

   Hei, bruk dobbelt så mye vann som ris målt i dl, evt litt i underkant.

   Slett