lørdag 10. desember 2016

Grønn thai curry med torskJeg har blitt hekta på grønn curry! For litt siden la jeg ut oppskrift på Kjapp og enkel kylling i grønn currysaus. Nå er turen kommet til torsk, som smaker fortreffelig i kombinasjon med den grønne curryen. Denne retten har blitt en god favoritt hos oss.

Oppskriften er enkel og kjapp å lage, men de få ingrediensene har masse god smak som sammen gir en super og næringsrik middag til både hverdag og helg. En ypperlig måte å variere fiskemiddagene på!


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 boks god kokosmelk
3 ss thai fiskesaus
3-5 ts grønn thai currypasta
3-4 gulrøtter
1 stor løk
1/2 brokkoli
6-800 gr torskefilet (gjerne loins)
1/2 lime

Jasminris eller nudler til tre-fire personer

Hvis du lager ris:
Tilbered den gjerne slik jeg lager Perfekt kokt ris.

Hvis du lager nudler:
Kok opp vann, og kok dem etter anvisning på pakken, slik at de blir ferdige omtrent samtidig som curryen. Bland gjerne inn litt olje (f.eks sesamolje eller extra virgin olivenolje) når de er ferdige og vannet er hellet av.

Ha kokosmelk, thai fiskesaus og grønn thai currypasta i en wok eller romslig gryte. Start gjerne med en moderat mengde currypasta, så kan du smake til med mer etter hvert. Kok opp, og la det koke på middels varme noen minutter.

Imens skrelles og kuttes gulrøtter i ca 1/2 cm tynne skiver, løken skrelles og kuttes i litt grove båter, og brokkolien deles i mindre buketter (stilken kutter jeg i biter - den smaker kjempegodt og må for all del ikke kastes!). Tilsett grønnsakene i currysausen, bland sammen, og la det koke 4-5 minutter. Smak eventuelt til sausen med mer currypasta og/eller fiskesaus.

Imens kuttes torsken i litt grove terninger, ca 3-4 cm store, og tilsettes. La torsketerningene trekke til de er akkurat gjennomkokt, vend gjerne forsiktig etpar ganger underveis.

Skvis limesaft over curryen, og server med jasminris eller nudler.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar