søndag 18. desember 2016

Mors musli-pletter (glutenfrie)



Hipp hurra for verdens beste mamma!

Min snille mor ville så gjerne bake noe glutenfritt som jeg også kan spise, og har klekket ut ideen til disse supre musli-plettene. De er bakt med valnøtter, gresskarfrø, solsikkefrø, puffet ris og egg, og er raske og enkle å lage. Plettene smaker veldig godt med pålegg på, men er også fine å servere som alternativt brød til supper og gryter.

Tusen takk mamma Elin, dette blogginnlegget er dedikert til deg <3


Du trenger følgende til 18 stykk:

4 egg
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss potetmel
1/2 ts himalayasalt
100 gr valnøttkjerner
100 gr gresskarkjerner
100 gr solsikkekjerner
50 gr puffet ris

Forvarm stekeovnen til 160 grader varmluft.

Eggene piskes kjapt sammen med mikser. Tilsett extra virgin olivenolje, potetmel og himalayasalt, og pisk kjapt sammen til alt er blandet.

Hakk valnøttkjernene med kniv, så de blir omtrentlig 1/2 cm tykke.

Tilsett hakkede valnøttkjerner, gresskarkjerner, solsikkekjerner og puffet ris, og rør sammen til alt er blandet.

Finn frem to stekeplater, og legg på bakepapir. Bruk en spiseskje, og sett jevnt store emner av røren på stekeplaten, en raus spiseskje pr emne, og ni pletter pr stekeplate. Trykk dem jevnt flate med undersiden av skjeen, så de er ca 1 cm tykke, og form dem litt runde. Hvis du har røre til overs, fordeles den på de plettene du allerede har på stekeplaten.


Stek plettene ca 15-18 minutter, til de er lett gyldne.

Nytes med godt pålegg, eller som brød til supper eller gryteretter. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar