tirsdag 23. august 2016

Sjoko-banan-smoothie med grønnkål!Joda, du leste riktig - sjoko-banan-smoothie med grønnkål!

Dette må være verdens beste triks for å snike inn supersunn grønnkål i noe som smaker snop. Datteren min på seks fikk prøvesmake, og skjønte ikke hvorfor den var annerledes enn den sjoko-banan-smoothien som hun ofte legger inn bestilling på for tiden - den smakte jo helt likt, mente hun!

Og forøvrig tror jeg dette må være den sunneste smoothien jeg har laget på bloggen til nå...

Kakao har et høyt innhold av mineraler, særlig mangan, kobber, magnesium og jern, og den inneholder flere B-vitaminer i moderate mengder. Forskning tyder på at kakao kan redusere risikoen for både hjerte-/karsykdommer og kreft, blant annet på grunn av det høye nivået av antioksidanter. Den inneholder dessuten stoffer som har vist seg å ha antidepressiv virkning, og som kan stimulere produksjonen av endorfiner og serotonin.

Ikke rart man blir glad av å spise sjokolade! Men altså; i sin rene form - slik som her - får du alle de gode, helsebringende egenskapene av kakao, uten å måtte dra med deg masse tilsatt sukker på lasset.

Det aller beste er å bruke rå kakao som er minst mulig prosessert og varmebehandlet, da er næringsinnholdet og de gunstige stoffene mest mulig intakt. Jeg har lest at kakao i rå utgave inneholder 3-400 forskjellige kjemiske virkestoffer. Men ordinær 100% kakao som du finner på vanlige matbutikker vil fremdeles være næringsrik, den også.

Du kan lese mer om supergrønnsaken grønnkål i innlegget Pistasj- og grønnkålsmoothie


Du trenger følgende til ca 4 dl smoothie:

2 dl mandelmelk
1 ss chiafrø
1 ss hampfrø
Ca 25 gr rensket grønnkål (uten den tykke stilken i midten) 
1 banan, gjerne frossen i skiver
2-2,5 ss kakao
2 ss akasiehonning (evt 3 dadler uten stein)

Ha alle ingrediensene i en blender - mandelmelk, chiafrø, hampfrø, rensket grønnkål, banan, kakao og akasiehonning (eller steinfrie dadler). Kjør sammen til en jevn smoothie.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar