søndag 21. august 2016

Porsjonspizza med cherrytomater og spekeskinke (glutenfri og melkefri) I dag ble det disse herlige porsjonspizzaene til lunsj.

Jeg har brukt oppskriften på glutenfritt flatbrød til bunnene, deigen røres sammen på null komma null. De stekes med skivede cherrytomater, og toppes deretter med kremet balsamico, spekeskinke og basilikum. Snop! 

Til pizza synes jeg denne flatbrødoppskriften passer best i porsjonsvariant. Hvis den lages som én stor pizza, får du en stor flate på midten som blir ganske myk. Med mindre porsjonsstørrelser får du mer sprø kant rundt, som er lettere å holde i, og da blir også pizzaen enklere å spise. Eventuelt kan du også dele deigen/røren i seks emner i stedet for fire.

Og bare så det er sagt: Seksåringen i heimen har vedtatt at denne pizzaen er bedre enn den "vanlige" jeg har pleid å lage tidligere! Forrige helg lagde jeg nemlig begge deler - en klassisk pizza med kaldhevet pizzabunn og klassisk pizzasaus, toppet med stekt karbonadedeig, paprika og ost til de andre i familien, og denne glutenfrie/melkefrie varianten til meg selv. Det endte med at jeg måtte dele raust med seksåringen, hun var helt hekta! Skikkelig moro for mammaen, og en garanti for at den lages igjen og igjen, til hele familien:-)

Oppskriften under rekker til fire personer som en lett lunsj. Er du sulten, klarer du gjerne to slike porsjonspizzaer.Du trenger følgende til fire porsjonspizzaer:

En porsjon glutenfritt flatbrød
Extra virgin olivenolje
6-8 cherrytomater

Kremet balsamico
Spekeskinke
Frisk basilikum

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Bland sammen deigen/røren til glutenfritt flatbrød.


Ha bakepapir på en stekeplate. Fordel deigen i fire omtrent like store emner (eventuelt seks emner), som legges på stekeplaten med jevn avstand. Jeg bruker sleiv og slikkepott til dette, det gjør jobben enklere. Sprinkle extra virgin olivenolje på emnene, og trykk dem jevnt utover til runde/ovale leiver med fingrene, de skal bli ca 1/2 cm tykke. Hvis deigen/røren oppleves litt for "bløt" til å trykke den utover med fingrene, kan du bare bruke slikkepotten til å bre den jevnt utover.

Sprinkle eventuelt litt mer olivenolje over, og dryss over rosmarin. Cherrytomater skjæres i litt tynne skiver (ca 3 mm tykke), og fordeles på leivene. 

Stekes i 15-20 minutter, til de er lett og fint gyldne i kantene.


Sprinkle litt kremet balsamico over. Toppes med spekeskinke og frisk basilikum.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar