søndag 5. januar 2014

Nydelig gode eggehvite-muffinsLite hadde jeg trodd at en oppskrift med så "basic" råvarer kunne gi så gode muffins som dette! Ikke la deg lure du heller - disse kommer til å gå ned på høykant…

Jeg hadde tre eggehviter til overs etter at jeg lagde en nydelig god vaniljeiskrem i romjulen. Jeg var ikke mye fristet til å lage enda en runde med pavlova eller kokosboller - ikke at det ikke er godt altså, for all del, men man blir jo litt lei av å lage det samme igjen og igjen. 

Derfor googlet jeg på nettet etter eggehvite-oppskrifter, og til slutt kom jeg over denne oppskriften på eggehvitekake på bloggen NAMI-NAMI. Siden jeg kun hadde tre eggehviter, og ikke seks som i originaloppskriften, halverte jeg oppskriften og lagde muffins i stedet for formkake. Jeg justerte også ned sukkermengden litt (de ble mer enn nok søte likevel), og jeg tilsatte litt vaniljesukker for smakens skyld. Det ble 10 muffins med "normale" muffinsformer. 

For en superlettvint & kjapp oppskrift - og så gode som de ble både på konsistens og smak! Disse skal jeg garantert lage igjen neste gang jeg har eggehviter til overs. Da kan det godt hende jeg finner på en vri med sjokolade eller nøtter, for eksempel, de kan nok varieres på mange måter. Oppskriften skaleres opp eller ned alt etter hvor mange eggehviter du har.


Du trenger følgende til 8-10 muffins:

3 eggehviter
100 gr rørsukker
50 gr smør
75 gr siktet hvetemel
1,5 ts potetmel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Eggehvitene piskes hvite og stive sammen med 1 ss av sukkeret.

Smelt smøret på moderat varme, sett til side og la det avkjøles til fingertemperatur (du skal kunne stikke fingeren i smøret uten at du brenner deg).

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Bland sammen resten av sukkeret, hvetemel, potetmel, vaniljesukker og bakepulver, og sikt blandingen i de ferdigpiskede eggehvitene. Vend melblandingen forsiktig inn i eggehvitene. Vend deretter forsiktig inn det smeltede, avkjølte smøret.

Fordel røren i godt smurte muffinsformer, de skal være minimum halvfulle og max 3/4 fulle.

Stekes i ca 15 minutter til de er pent og godt gyldne. Hvelves og avkjøles på rist.

Smaker nydelig når de er nystekte…mmmm…

Vel bekomme!4 kommentarer:

 1. Hei, da vil jeg tipse deg om et fransk/australsk bakverk - " friands" , som er basert på eggehviter, melis,brunet smør,malte mandler/nøtter, litt mel og gjerne toppet med bær fra fryseren. Disse er absolutt favoritt fremfor muffins, de holder seg både bedre i smak og konsistens. Der går helt fint å lage disse av frosne/ tinte eggehviter i tilegg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier5. januar 2014 kl. 23:55

   Hei mayK, takk for tips! Friands må jeg absolutt prøve en gang, høres veldig godt ut :-)

   Slett
 2. Hei! Hadde eggehviter til overs og fikk lyst til å prøve denne. Får glutenfrie venner på besøk så brukte glutenfritt mel, funket kjempebra det :) Tilsatte også noen dråper mint-aroma. Ble kjempegode!

  SvarSlett
 3. Måtte prøve å lage disse siden jeg hadde mange eggehviter til overs. De var kjempe gode! :)

  SvarSlett