søndag 8. desember 2013

Kransekakestenger med sjokoladetrekkMyke og gode kransekakestenger dyppet i sjokolade… Tennene løper i vann - for meg er dette snop! Om det ikke er blant de syv faste sortene, så er kransekakestenger en god julefavoritt for mange, også for meg. Og så er de jo temmelig enkle å lage, selv om deigen har veldig godt av å godgjøre seg i kjøleskap natten over.

Jeg må innrømme at en del av disse ble spist allerede første dag, både av ungene og meg selv. Treåringen har lagt sin elsk på dem! Det spørs om ikke det blir en ny bakerunde med disse før vi kommer til julaften…

Ved behov for å unngå melk, så bruk melkefri sjokolade til å dyppe dem i.


Du trenger følgende (32 stykk):

300 gr mandler
250 gr melis
3 eggehviter fra medium/store egg

100 gr mørk sjokolade (70%, eventuelt melkefri)


Dagen før utbaking:

Mandlene males med mandelkvern. 

Ha de malte mandlene i en romslig kasserolle sammen med melis og eggehviter, og varm opp under omrøring til det blir godt fingervarmt. Legg på lokk og sett til avkjøling. Pakk deretter deigen inn i plast, og legg i kjøleskapet natten over.

Utbaking neste dag:

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Deigen deles i 32 like store emner. Jeg ruller ut en tykk pølse som deles i to, som begge rulles til en litt tynnere pølse som igjen deles i to. Rull hvert emne ut til en tynnere pølse som så deles i fire. Da har du 32 emner, som rulles fingertykke og så jevne som mulig. Husk at de vil heve seg litt i stekeovnen (på grunn av eggehvitene), så ikke lag dem altfor tykke.

Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og stek i 12-13 minutter. De skal være ganske lyse, ikke bli brunet. La dem få avkjøle seg helt på stekeplaten.


Sjokoladeglasur:

Smelt sjokoladen over vannbad. Sjokoladen hakkes og has i en metall- eller glassbolle som tåler varme. Ha litt vann i en kasserolle, og sett bollen med hakket sjokolade oppå kasserollen, den må ikke komme i kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet helt, skru så av varmen, trekk kaserollen til side og la bollen bli stående oppå.

Dypp begge ender av kransekakestengene i den smeltede sjokoladen, bruk gjerne en tresleiv til å skrape litt av overflødig sjokolade som drypper, og legg kransekakestengene tilbake på stekeplaten med bakepapir. Sett brettet kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt, eller du kan med fordel sette det i fryseren for raskere avkjøling.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar