tirsdag 3. desember 2013

Brente mandler med kakao og kanelI dag har jeg laget brente mandler, en av mine julefavoritter, men med en ny vri inspirert av noen nydelige sjoko-mandler jeg kjøpte en gang på en innvandrerbutikk. Mandlene fikk et dryss av kakao og kanel, og dette ble virkelig snadder! Jeg brukte dobbelt så mye kakao for at ikke kanelsmaken skulle bli for dominerende, og det ble akkurat passe etter min smak. 

Her har du herlig snacks som du kan by på når du får gjester. Eller du kan ha mandlene på fine glass og gi bort som vertinne- eller julegave. Du lager dem i løpet av noen få minutter.

Er du klar for å bli hekta??


Du trenger følgende:

2 ts kakao
1 ts kanel
250 gr mandler
3-4 ss rørsukker
En pinch salt

Bland sammen kakao og kanel i en liten skål.

Ha mandler i en tørr stekepanne på høy varme, og dryss sukkeret over. Rist ofte på pannen, og bruk en tresleiv til å røre med i tillegg når sukkeret begynner å smelte. Mandlene skal dekkes av et lag sukker og bli fint brunet, men ikke brent. Eventuelt justerer du ned varmen litt om nødvendig.

Når sukkeret har smeltet skikkelig, drysses halvparten av kakao-/kanelblandingen over mandlene. Fortsett å riste pannen og røre med sleiven, til alt er godt blandet. Det hele skal ta kun få minutter.

Ha mandlene utover et stykke bakepapir, husk at underlaget under må kunne tåle varme (smeltet sukker blir VARMT). Dryss over en anelse salt og resten av kakao-/kanelblandingen, og la det avkjøles noen minutter. 

Ha mandlene over på et glass med lokk, og bland godt sammen slik at evt løst kakao-/kanelpulver fordeler seg på mandlene. En enkel måte å gjøre dette på er å ha på lokket og riste lett på glasset.

Vel bekomme - og riktig god førjulstid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar