tirsdag 10. desember 2013

Ovnsbakt torsk med bacon og klementinI dag fikk jeg tak i virkelig flott torskefilet i fiskedisken. Vinteren er generelt en god tid for sjømat, med kaldt og næringsrikt hav, det gir gode & smakfulle råvarer. Torskefileten ble innbydende kritthvit og flakende etter ovnsbaking…  Det blir matglede av slikt!

Det er lenge siden vi har hatt torsk med sprøstekt bacon, og siden vi nærmer oss jul så fikk baconet følge av hakkede klementiner. Det ble en god kombinasjon av salt, søtt og syrlig. Dette er en veldig enkel og rask rett å tilberede, så den passer perfekt i en hektisk førjulstid. Eller kanskje det kan være en god idé til romjulen?

Torsken fikk følge av grønne erter som er tilberedt i en fei, samt bulgur. Alternativt er det selvfølgelig veldig godt med en hjemmelaget potetmos til.

Jeg foretrekker å ovnsbake torskefilet på 160 grader, slik jeg gjør med laks. Da blir den skånsomt varmebehandlet og beholder saftigheten.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

5-600 gr torskefilet
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper
150 gr bacon
Olje til steking
1-2 klementiner (evt 1/2-1 appelsin)

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Torskefileten deles i passe porsjonsstykker som legges i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over salt og pepper. Stekes i 12-15 minutter til den flaker seg og er akkurat gjennomstekt.

Mens torskefileten står i ovnen, kuttes bacon i strimler, som stekes i litt olje på middels god varme til det er fint brunet. Rør av og til.

Klementin(er) skrelles og deles i båter, eventuelle steiner fjernes, og båtene kuttes i mindre biter. Ha over i en skål, tilsett stekt bacon og bland sammen.

Torskestykkene toppes med bacon/klementin-blandingen, og serveres med grønnsaker og bulgur eller potetmos.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar