torsdag 15. august 2013

Søtpotetsuppe med kokosmelk & biffSuppe må være noe av det beste jeg vet å bruke søtpotet til. Den søte & fyldige smaken av søtpoteten passer ekstra godt sammen med kokosmelk og asiatiske smaker, synes jeg.

Suppa ble toppet med biffkjøtt som var til overs fra en av helgens gode middager - en finfin måte å utnytte middagsrester på altså. Ofte lager jeg mer kjøtt enn vi trenger til en middag, særlig i helgene, og så bruker jeg restene til supper som denne. Du kan selvfølgelig bruke andre typer kjøtt, men biff passer iallfall veldig godt.

Her har jeg vært bevisst på å brune løken lett & fint, for å få frem en herlig aroma som passer godt i suppa. Løk er bare undervurdert, en fantastisk råvare som jeg ALLTID må ha i hus!!


Du trenger følgende til fire personer:

1 stor løk
Olje til steking
Ca 1 kg søtpotet
4 ss soyasaus
1 boks kokosmelk
2-3 ts rød karripasta
1 ss finrevet frisk ingefær
7 dl kjøtt- eller kyllingkraft
Salt
Pepper

Ved servering:
Ca 300 gr ferdigstekt biffkjøtt (eller annet stekt kjøtt)
Sitronolje

Skrell og kutt løken i terninger. Ha godt med olje i en romslig tykkbunnet gryte, og stek løken på middels god varme noen minutter. Den skal bli fint gylden/lett brunet uten å bli svidd, så pass på å røre av og til.

Mens løken steker, under oppsyn, skreller og kutter du søtpotetene i terninger (løken bruker noen minutter, justér eventuelt ned varmen litt om nødvendig). Jo mindre terninger, jo fortere blir de gjennomstekte/møre. Tilsett søtpotetene og soyasaus i gryta, bland sammen og la det steke etpar minutter. Legg på lokk, og juster varmen etter behov.

Tilsett kokosmelk, karripasta, finrevet frisk ingefærog kjøtt-/kyllingkraft, kok opp, og la det småkoke videre, fortsatt under lokk, til søtpotetterningene er helt møre.

Kutt kjøttet i terninger.

Finmos suppa med stavmikser til jevn konsistens, spe eventuelt med litt mer vann om du synes den er for tykk (men det er meningen at den skal være fyldig). Smak til med salt og pepper.

Server suppa toppet med kjøtterningene, og sprinkle over sitronolje ved servering. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar