lørdag 10. august 2013

Fantastisk god & varm ostedippDenne fantastisk gode, varme ostedippen var jeg så heldig å få både lage & smake da jeg var på grillkurs hos grillkongen Craig Whitson sammen med gode kolleger. Ostedippen ble servert til en (minst) like fantastisk grillet laks toppet med brunt sukker, fransk sennep og dill. 

Vi fikk heldigvis med oss oppskriftene på alle godsakene, og i dag lagde jeg omsider både ostedippen og laksen hjemme. Og ble straks henført til mathimmelen - fader hvor godt! 

Det er mulig du ser på ingrediensene til dippen og lurer på hvordan i all verdens dager dette kan smake bra. I så fall ber jeg deg; lag den, smak den, og døm deretter! You're in for a treat...

Ostedippen er dog ganske mektig. I utgangspunktet er den laget med vanlig Philadelphia-ost - jeg brukte light-varianten, og den ble for så vidt mektig nok. Men fortsatt veldig god. Og jeg er overbevist om at dippen også vil passe bra til det meste av grillet og stekt rødt kjøtt.

Er du klar for å bli hekta??


Du trenger følgende til tre-fire personer:

200 gr Philadelphia-ost (vanlig eller light)
1/2 stor løk
3 ss majones
60 gr parmesan
1-2 ss smør (helst usaltet, men jeg brukte saltet smør og det gikk helt fint)

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Ha Philadelphia-osten i en bolle, så den får temperere seg litt mens du ordner det andre.

Løken skrelles og finhakkes. Smelt litt smør i en stekepanne, og surre løken på middels varme til den er blank og myk (skal ikke brunes). 

Ha løken i bollen sammen med majones og revet parmesan, og bland godt sammen.

Smør en liten ildfast form med smør, hell dippen i, og stek i ovnen i ca 20 minutter til den er lett og fint gylden på toppen.

Serveres til grillet eller stekt laks eller biff. Vel bekomme!

2 kommentarer:

 1. Går det ann å drope løk i denne om man ikke er så fan av det? Eller gjør det veldig mye av smaken så det er et must.. Ser veldig bra ut! Prøve i morgen til biffen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier23. august 2013 kl. 21:30

   Hei! Nå er jeg veldig glad i løk da, så for meg er det et must med løken... Hva om du kutter den ekstra smått/fint, og eventuelt halverer mengden?? Da vil du knapt merke den, kanskje ikke i det hele tatt, osten vil nemlig "kamuflere" løksmaken ganske godt... Jeg håper og tror at du vil like denne dippen - og den vil definitivt funke til biff :-) Vil veldig gjerne høre fra deg hva du synes! Beste hilsen Mona

   Slett