fredag 21. september 2012

Smakfull matprat på MatsalenMatsalen på Forus er et populært spisested for mange, både for forretningslunsjer, for handlende som er på farten, for vennetreff, og for mødre i barselpermisjon med sine små poder. Det er først og fremst i sistnevnte kategori jeg selv har stiftet bekjentskap med dette lyse og trivelige stedet. Her er det god plass mellom bordene, og barnevogner er lov. 

Men det beste av alt for en matinteressert; kjøkkenet har et bevisst fokus på gode råvarer, både kortreiste og økologiske. Det kjennes på smaken, for å si det sånn.

Herlige gulrøtter i ulike farger, fra Brimse gård på Rennesøy

Den nydeligste eplejuice jeg har smakt! Laget av Hardanger-epler på Matsalen

Fredag 21. september arrangerte Matsalen Thailandsk pop-up event. Thailandske Kantikarn, en av de ansatte, sto over grytene denne dagen, og sørget for smakfulle retter fra hjemlandet. 

Jeg ble invitert med av Petter Joakimsen, matfaglig ansvarlig i Herlige Stavanger, som også har Matsalen under sin paraply. Petter er utdannet kokk og har vært kjøkkensjef på Matsalen, så han kjenner stedet og konseptet fra innsiden. Jeg hadde med meg Anne Buckle, som også har blogget om mat, og som var årets Gladmat-fotograf.

Sammen hadde vi gode samtaler om mat, ikke minst om lokalproduserte råvarer. Jæren og Ryfylke er blant landets viktigste og fremste spiskammers, med mange gode produkter som fortjener å bli løftet enda mer opp og frem. Dette er noe som engasjerer både fagpersoner som Petter og oss matbloggere. 

Og vi fikk smake oss gjennom dagens thailandske meny, en fusjon mellom geniune thailandske smaker og lokale råvarer.

Delikate vegetariske vårruller med sweet chili saus og soyasaus

Tom kha gai - nydelig suppe med kokosmelk, galanga og kylling

Laks med smakfullt tilbehør

Herlig mør svinenakke fra Prima Jæren i panaeng karripasta og kokosmelk

Dessert - klebrig ris med kokosmelk og mango

En skulle ikke tro at Matsalen var lokalisert på et kjøpesenter - heldigvis er det mange som har oppdaget dette stedet allerede. I tillegg holder Sabi Sushi til i samme bygning, med byens beste sushi. All ære til Tvedt-senteret som har to så gode spisesteder under samme tak. Sånt liker jeg! 

Måtte vi få flere spisesteder med et tilsvarende fokus på gode lokale og økologiske råvarer. Fordi matregionen vår fortjener det, og fordi du og jeg fortjener det.

Anne, foran kamera for en gangs skyld...

Kantikarn og Petter poserer smilende for fotografen

Typiske thailandske råvarer

Matsalen har en egen deli med masse herlige godsaker

Smilende damer på kjøkkenet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar