tirsdag 25. september 2012

Tomatsuppe med hvite bønner og smak av ItaliaHjemmelaget tomatsuppe rager milevis over posesupper! Enkelt og kjapt å lage, og variasjonsmulighetene er mange. Tidligere på bloggen har jeg laget tomatsuppe med egg og estragon og smakfull tomat- og svartbønne-suppe.

Her har jeg tilsatt hvite bønner for fylde og ekstra næringsverdi, og typiske italienske krydderurter. Jeg toppet suppen med revet mozarella, eventuelt kan du bruke nyrevet parmesan. Og hvorfor ikke tilsette litt nykokt pasta eller makaroni??


Du trenger følgende til tre personer (holder til fire om du tilsetter pasta):

1 løk
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser tomater
1 boks/kartong hvite bønner, klare til bruk (i lake - ikke de i tomatsaus...)
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
2 ts paprikapulver
1 ts timian
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt
Pepper
4 ss extra virgin olivenolje + ved servering
Revet mozarella eller nyrevet parmesan
(En håndfull eller to kokt pasta)

Løk og hvitløk skrelles og hakkes, og stekes i olje i en romslig kasserolle på god varme til løken er blank, og gjerne litt gylden. Rør av og til så det ikke svis.

Tilsett tomater, hvite bønner (NB! de må skylles godt i kaldt vann først), vann og kyllingbuljong, og kok opp. Rør av og til, og la koke noen minutter.

Jevn suppen med stavmikser. Tilsett paprikapulver, timian, basilikum og oregano, rør godt sammen, og smak til med salt og pepper. Gi suppen et oppkok, trekk den til side, og tilsett extra virgin olivenolje.

Server suppen med et godt dryss mozarella eller parmesan, eventuelt med kokt pasta, og sprinkle gjerne over litt extra virgin olivenolje. Og godt brød hører selvfølgelig også med.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar