torsdag 20. september 2012

Ovnsbakt Salma-laks med herlig asiatisk vriDette må være det nærmeste man kommer "snop" når det gjelder fiskemiddager! Ovnsbakt Salma-laks med denne asiatisk-inspirerte toppingen ble rett og slett yummy - og gikk ned på høykant hos store og små her i huset. En kjapp og enkel rett som er virkelig smakfull og delikat, og som vil egne seg godt til helgekosen og når man får gode venner på besøk.

Laksen bør ikke gjennomstekes helt. La den være litt rosa i kjernen - da er den vidunderlig saftig og silkemyk på konsistensen...


Du trenger følgende til to personer:

1 stor sjalottløk
2 ts finhakket frisk ingefær
2 hvitløksfedd
3 ss olje til steking
2 ss sesamolje
2 ss soyasaus
2 ss teriyakisaus
1 vårløk
1/2 lime
400 gr Salma-filet

Nudler til to
2 ss nøytral olje
2 ss sesamolje

Grønnsaker etter ønske


Sjalottløk, frisk ingefær og hvitløk finhakkes, og surres i olje på moderat varme noen minutter til løken er blank. Trekk kasserollen til side, og tilsett sesamolje, soyasaus og teriyakisaus. Rør sammen.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kok opp vann til nudlene. Kutt vårløk i tynne ringer. Kutt ønskede grønnsaker.

Del Salma-fileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Fordel løk-/sesamblandingen i et jevnt lag oppå laksestykkene, og dryss over litt pepper og eventuelt litt salt (husk at soyasausen også er salt). Fordel vårløk over laksestykkene, og skvis saft av lime over til slutt.

Bakes i stekeovnen på nest nederste rille i 6-8 minutter. Laksen skal fortsatt være litt rosa inni, altså ikke helt gjennomstekt.

Imens kokes nudlene etter anvisning på pakken, og grønnsakene wokes/stekes. Bland inn olje og sesamolje i de nykokte nudlene.

Legg opp nudler på tallerken, Salma oppå, og grønnsaker på siden. Vel bekomme!3 kommentarer:

 1. Takk for deilig inspirasjon! Jeg helte blandingen rett over fisken uten å koke først, raspet bare ingefær og hvitløk i og d funka fint. Jeg liker at maten inneholder ulik tekstur så jeg strødde nøtter på toppen for litt crunch. To min under grillen fikk d og. Serverte med ris med finsnitta sukkererter og brokkolibuketter, samt et godt dryss koriander. Mannen i huset sa "oi"oi dette var kjempegodt " og vi spiste 500 g fisk, skjer aldri i dette huset så dette er en oppskrift jeg garantert kommer til å bruke igjen :-) tror feks mango og koriandersalat kommer til å smake nydelig til! Og rema fisken var kjempegod så takk for supre tips Mona :-D klem ine

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier15. januar 2013 kl. 19:51

   Så herlig å høre Ine :-) Mango- og koriandersalat vil være innertier til denne laksen, det er jeg sikker på!! Nøttene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne først. Klem tilbake :-)

   Slett
 2. Ps. Vårløken sprøstekte jeg og drysset over risen istedet. den deilige fiskemarinaden fikk følge som saus.

  SvarSlett