torsdag 16. august 2012

Panna cotta med lavendel og solsikkesnacksEn-to-tre, på det fjerde skal det skje...

Med utgangspunkt i lavendel-prosjektet mitt ble jeg inspirert til å prøve ut panna cotta med lavendel. Første forsøk var med hele, tørkede lavendelknopper som ble kokt opp sammen med kremfløte, og deretter silt ifra. For det første syntes jeg den ble for mektig med ren kremfløte, og for det andre ble det lite lavendelsmak i forhold til mengden lavendel jeg brukte. Det var da tanken slo meg at jeg kunne lage lavendelsukker, for å utnytte lavendelen bedre.

Andre og tredje forsøk ble gjort parallelt. I begge batch'ene ble 1 dl av kremfløten erstattet med helmelk for en lettere variant, men jeg brukte ulik mengde lavendelsukker i dem. Panna cottaen fikk perfekt konsistens, men den kunne fortsatt trenge litt mer lavendelsmak.

På fjerde forsøk satt den altså - og her har du oppskriften. Med solsikkesnacks til.

Og det må bare sies; dette er skikkelig godt!Du trenger følgende til fire personer:

4 dl kremfløte
1 dl helmelk
3 ss lavendelsukker
2 gelatinplater

Solsikkesnacks:
3 ss solsikkefrø
1,5 ss rørsukker
En fingerklype salt


Ha kremfløte, helmelk og lavendelsukker i en tykkbunnet kasserolle, og varm opp på moderat varme under omrøring til kokepunktet. Trekk til side og la det stå og godgjøre seg 10-15 minutter.

I mellomtiden legges gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Press ut vannet, tilsett gelatinplatene i den varme fløteblandingen, og rør godt sammen.

Hell fløteblandingen i fire glass eller dessertskåler. Rør gjerne litt i fløteblandingen underveis, siden det kan dannes litt bunnfall av lavendelen. La dem avkjøles i romtemperatur, før de settes kaldt i kjøleskapet i minimum 4-5 timer, eventuelt natten over.


Ha solsikkefrø, rørsukker og salt i en tørr kasserolle eller stekepanne, varm opp på høy varme. Rist ofte på stekepannen, og rør jevnlig med en tresleiv til sukkeret smelter helt og solsikkefrøene er fint gyldne.

Hell blandingen på bakepapir til avkjøling, eller annet underlag som tåler varme. Bryt opp blandingen med en skje når den er avkjølt, eventuelt kan den grovhakkes med kniv.

Vent med å drysse på solsikkesnacks til serveringen, så holder den seg knasende sprø og god.

Server panna cotta med et dryss solsikkesnacks. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar