tirsdag 7. august 2012

Lavendelsukker (lavendelmelis)I kjølvannet av lavendel-prosjektet mitt har jeg i dag laget lavendelsukker, eller lavendelmelis om du vil. Jeg har tenkt litt frem og tilbake på hva jeg ville bruke den tørkede lavendelen til. Jeg fant ut at det mest anvendelige ville være å lage nettopp lavendelsukker (og lavendelsalt til bruk i middagsretter, som jeg tenker å lage et blogginnlegg om senere).

Tørkede lavendelknopper ble kjørt sammen med rørsukker i krydderkvernen som jeg har til stavmikseren, og det ble til en herlig duftende aromatisk melis.

Det kan brukes i mange slags desserter og kaker, for å gi en ekstra og delikat blomsteraktig smak. Eller bruk det som et alternativ til vanlig melis som dryss på glasur.

Du kan lage lavendelsukkeret så konsentrert eller utspedd (med sukker) som du ønsker. Bare husk at for mye lavendel kan gi en "parfymert" smak. Nedenfor finner du oppskriften som jeg har kommet frem til, og som gir et passe aromatisk sukker uten å bli altfor intenst.

Krydderkvernen som jeg har til stavmikseren (til høyre på bildet) er genial til å male tørket lavendel og sukker til herlig aromatisk lavendelssukker


Basisoppskrift - dobles etter behov:

1 ss tørkede lavendelknopper
1 dl rørsukker

Ha tørket lavendel og rørsukker i en krydderkvern eller food processor som finmaler ingredienser. Kjør det sammen i noen sekunder til både sukkeret og lavendelen er finmalt.

Ha blandingen på rent, tett glass eller boks med lokk.

Og det var det hele...!


2 kommentarer:

 1. Hei! Hva slags krydderkvern er det? Finner den ikke noe sted..

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier19. august 2014 kl. 20:05

   Hei Helene! Den krydderkvernen som jeg har (avbildet over) hører til Bamix stavmikser, den kalles gjerne "dry mill" på engelsk. Flere andre stavmiksere har også tilsvarende kverner (food processor i mindre format), jeg har tilsvarende også til en gammel Braun stavmikser. Men en vanlig food processor med tett lokk vil gjøre samme nytten :-) Vennlig hilsen Mona

   Slett