mandag 6. august 2012

Kremet blomkålsuppeI dag var det back to basic på suppefronten - blomkålsuppe med få, men gode råvarer. Kjapp og enkel å lage, det er jo et pluss.

Jeg toppet suppen med deilig strø av ristede solsikke- og gresskarfrø, såre enkelt det også, oppskrift finner du her. Ellers er sprøskekt bacon og/eller friske urter også veldig godt til.Du trenger følgende til to personer:

1 løk
1 middels stort blomkål
Olje til steking
2 dl kremfløte
1 terning kyllingbuljong (evt grønnsaksbuljong for vegatarisk suppe)
5-6 dl helmelk
Salt
Hvitløkspepper

Hakk løken, og kutt blomkålen i mindre terninger. Ha dette i en romslig tykkbunnet kasserolle sammen med godt med olje, og stek på god varme noen minutter til løken begynner å bli blank. Rør jevnlig.

Tilsett kremfløte og kyllingbuljong, skru ned varmen, rør til buljongen er løst opp, og la det småkoke under lokk i ca 10 minutter, til blomkålen er mør.

Tilsett 5 dl helmelk og kok opp under omrøring. Mos suppen med stavmikser til passe jevn konsistens, tilsett eventuelt litt mer melk om ønskelig, og smak til med salt og hvitløkspepper. Gi suppen et nytt oppkok om ønskelig.

Server suppen toppet med ristede solsikke- og gresskarfrø, sprøstekt bacon og/eller friske urter. En dæsj extra virgin olivenolje samt godt brød til er et "must".

Vel bekomme!

Toåringen var også godt fornøyd med suppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar