torsdag 9. august 2012

Ovnsbakt torsk med crispy råkost- og bulgursalatDet bugner av flotte norske grønnsaker i butikkene for tiden, og det gjelder å utnytte dette når høysesongen er der. Norske gulrøtter, reddiker og vårløk ble kjøpt inn tidligere i uka, og dette resulterte i en "man tager hva man haver"-middag i dag sammen med ovnsbakt torsk.

Torskestykkene fikk en god dæsj sitronolje som jeg fant på Meny forleden, av merket Monini. Den er helt grei, men jeg foretrekker likevel den fra Olivier's & Co, den er bare vidunderlig god (men den var jeg gått tom for). Så om du får tak i sistnevnte så anbefaler jeg aller helst den.

Jeg valgte å beholde grønnsakene rå; gulrøttene ble revet, og vårløken og reddikene ble finsnittet. Sammen ble det en crispy, lett og smakfull råkostsalat - den ble blandet med kokt bulgur og sprinklet med god olivenolje som begge metter bra.

Skikkelig sommerlig og fargerikt ble det. Og ikke minst er dette en kjapp middag som krever liten arbeidsinnsats. I'ts just the way I like it...Du trenger følgende til to personer:

Crispy råkost- og bulgursalat:
2 dl ukokt bulgur
1 vårløk
2 middels store gulrøtter
1 middels store reddiker
Extra virgin olivenolje
(Salt, pepper)

Ovnsbakt torsk:
400 gr torskefilet
Sitronolje
Salt
Hvitløkspepper

Kok bulguren, og forvarm stekeovnen til 160 grader.

Finsnitt vårløk. Skrell og riv gulrøtter. Ha dette i en salatbolle.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Sprinkle over sitronolje, og dryss på salt og hvitløkspepper. Sett i ovnen og la det steke 12-14 minutter, til fisken så vidt er gjennomstekt.

Mens torsken er i ovnen, helles den kokte bulguren over vårløken og gulrøttene. Sprinkle godt med olivenolje over, dryss eventuelt litt salt og pepper over, og bland sammen. Finsnitt reddikene, og bland inn.

Ha godt med råkost- og bulgursalat på tallerken, og legg fisken oppå. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar