tirsdag 1. mai 2012

Panert brosmefilet med sommerlig couscous-salatVi teller mai måned, og jeg higer etter å ta fatt på sommeren. Da er gode, lette middager som minner om lyse og varme dager et fint sted å starte - som å lage denne sommerlige couscous-salaten med asparges, mais og reddik, som tilbehør til god fisk.

Brosme er en flott matfisk som jeg veldig gjerne kjøper når jeg finner den i fiskedisken. Den er fast og litt "grov" i fiskekjøttet, og kan minne om breiflabb. Den ble panert og stekt i stekepanne, og fikk en god skvis med sitronsaft over til slutt.

Brødrasp til panering kan du enkelt lage selv, men det er fint å ha gjort det på forhånd, og gjerne fryse ned til det skal brukes.Panert brosmefilet:
400 gr brosmefilet (eller annen fast og fin fiskefilet)
Hvetemel (noen ss)
1-2 egg
Brødrasp (noen ss)
Salt
Pepper
1/2 sitron

Sommerlig couscous-salat:
1,5 dl ukokt couscous
Extra virgin olivenolje
1 ss balsamico-eddik
1/2 sitron
Salt
Pepper
1/2 bunt asparges
2-3 fedd hvitløk
3-4 reddiker
1 liten boks mais

Start med couscous-salaten. Kok couscous etter anvisning på pakken - når den er ferdig kokt tilsettes etpar ss olivenolje, litt balsamico og saften av en halv sitron. Dryss på litt salt og pepper, rør godt sammen, og la couscousen stå og godgjøre seg mens øvrige ingredienser tilberedes.


Kutt de trevlete endene av aspargesene og del dem i ca 2 cm biter. Finhakk hvitløken. Asparges og hvitløk stekes noen minutter på middels varme i olivenolje i en kasserolle, til hvitløken er litt blank. Ikke stek for lenge - aspargesen skal fortsatt være frisk og fin i grønnfargen, og være litt sprø, og god å tygge på.


Reddikene deles i to, og snittes deretter i millimeter-tynne skiver.Bland sammen couscous, asparges/hvitløk, reddiker og mais i en salatskål, og sett til side.

Brosmefileten deles i passe porsjonsbiter, og krydres med salt og pepper. Ha noen ss hvetemel i en skål, visp egg i en annen skål, og ha brødrasp i en tredje skål. Vend fiskestykkene først i hvetemel, deretter i egg, og så i brødrasp.

Stek de panerte fiskestykkene i godt med olje i stekepanne på middels god varme, noen minutter på hver side, til fisken er fint brunet utenpå og gjennomstekt.

Server brosmefiletene med en god skvis sitronsaft over, og med couscous-salaten til. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar