torsdag 3. mai 2012

Kremet pastasalat med bacon og tomat



Hvorfor ikke lage en god, kremet pastasalat til grillmaten?

Denne salaten ble til med utgangspunkt i råvarer som trengte å brukes opp, blant annet en rest av pesto samt noen gode (og godt modne) tomater.

Salaten passer kjempefint til både kjøtt og kylling - og til fisk også for den saks skyld. Men den er også super å servere alene som lunsj eller enkel middag, gjerne med godt brød til.



Du trenger følgende til 2-3 personer:

200 gr pastaskruer
3 tomater
100-150 gr bacon
1 dl matfløte
2-3 ss pesto (grønn eller rød etter smak)
Pepper
Frisk timian

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Mens pastaen koker, kuttes bacon i strimler på tvers, og stekes på god varme til det er fint og godt brunet. Kutt tomatene i terninger.

Bland matfløte og pesto. Jeg hadde et glass med en pesto-rest, helte matfløten i glasset og på med lokket, og ristet til pestoen hadde løst seg helt opp i matfløten - slik fikk jeg utnyttet all pestoen.

Ha den nykokte pastaen i en serveringsskål, tilsett hakket tomat og stekt bacon, og hell den kremede pestoen over. Bland godt sammen, smak eventuelt til med pepper, og dryss over godt med frisk timian til slutt.

Server pastasalaten til (grillet) kjøtt eller kylling, eller med godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar