Brødrasp som brukes til panering er veldig lettvint å lage selv, og en super måte å utnytte brødrester som kanskje ellers ikke blir spist. Du kan bruke både fint og grovt brød, og om det er frø og korn i brødet vil dette bare gi ekstra god smak.
Det enkleste trikset er å skjære brødet i tynne skiver, og la det ligge fremme på kjøkkenbenken noen timer (for eksempel natten over, eller mens du er på jobb).
Alternativt kan skivene tørkes på rist i stekeovn på 110 grader i ca 30 minutter, eller til de er helt tørre.
Uansett tørkemetode, så brytes de ferdig tørkede skivene i mindre biter, og kjøres i food processor. Eventuelt kan de legges i dobbel brødpose og knuses med kjevle, eller knuses i morter.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang, putt i pose og frys ned, så har du alltid brødrasp tilgjengelig. Eventuelt kan du samle tørkede skiver i fryseren, som siden kjøres til brødrasp.
Alternativt kan skivene tørkes på rist i stekeovn på 110 grader i ca 30 minutter, eller til de er helt tørre.
Uansett tørkemetode, så brytes de ferdig tørkede skivene i mindre biter, og kjøres i food processor. Eventuelt kan de legges i dobbel brødpose og knuses med kjevle, eller knuses i morter.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang, putt i pose og frys ned, så har du alltid brødrasp tilgjengelig. Eventuelt kan du samle tørkede skiver i fryseren, som siden kjøres til brødrasp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar