søndag 3. april 2011

Litt sunnere cookies med sjokolade og hasselnøtter

Cookies er rett og slett snop! Her har jeg laget en litt sunnere variant hvor jeg har erstattet det hvite sukkeret med 50/50 uraffinert rørsukker (økologisk) og Sukrin-melis. Sistnevnte er 100% naturlig, har null kalorier, og ingen effekt på blodsukkeret. Les mer om Sukrin her.


Jeg foretrekker cookies med både sjokolade og nøtter. Hvis du ikke vil ha nøtter i, dobler du bare mengden sjokolade. Alternativt kan mandler brukes, eller andre nøtter. Bruk sjokolade av god kvalitet som egner seg godt til baking.



Følgende gir ca 40 cookies:

300 gr hvetemel (ca 5 dl)
1/2 ts bakepulver
150 gr meierismør
1 dl uraffinert rørsukker (eventuelt vanlig hvitt sukker om du ikke har uraffinert)
1 dl Sukrin-melis
1/2 ts vaniljepulver (evt frø fra en vaniljestang)
2 egg
100 gr mørk sjokolade av god kvalitet
100 gr hasselnøtter (ca 2 dl)

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Hvetemel og bakepulver siktes og settes til side. Grovhakk sjokolade og hasselnøtter, bland sammen, og sett til side.

Smelt smør, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med rørsukker og Sukrin til alt er godt blandet. Bland inn vaniljepulver (evt frø fra vaniljestang) og egg til røren er godt blandet. Bland så inn den siktede melblandingen, litt om gangen, til en litt fast deig. Til slutt rører du inn hakket sjokolade og hasselnøtter med sleiv.


Bruk to spiseskjeer til å sette deigen på et stekebrett med bakepapir; en (liten) spiseskje per emne. La det være 5 cm mellom hver, for de vil sige litt utover under stekingen. Du får plass til 20 stk på et brett, så de stekes i to omganger. Trykk ned hvert emne så det blir ca 1 cm høyt. Stekes i 18-20 minutter, til cookies'ene blir litt gyldne i kantene.

Avkjøl kjeksene noen minutter på stekeplaten, og legg dem deretter på rist for videre avkjøling.

...og så er det bare å nyte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar