fredag 22. september 2017

Raske glutenfrie porsjonsbrødHvis du plutselig står der og er tom for glutenfrie brød, eller bare ønsker å lage noen med minimal arbeidsinnsats, da er det greit å ha en rask og enkel oppskrift for hånden. Det var nettopp inspirasjonen bak disse porsjonsbrødene - røren er kjapp å mikse sammen, enkel å ha på stekeplaten, og de trenger kun en kort svipp innom stekeovnen.

Basisen er egg, mandelmel og kokosmel, og de er smaksatt med tørket timian. Du kan fint bruke andre urter etter ønske, eller du kan droppe det helt om du vil.

Porsjonsbrødene blir myke og gode, omtrent som litt "faste" lapper (bare at de ikke er søte da...). Og de blir forholdsvis mettende, så klart på grunn av ingrediensene. Server dem med hva du måtte ønske av pålegg, eller som brød til supper og gryteretter.

Porsjonsbrødene kan fint fryses ned, og tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.


Du trenger følgende til 10 porsjonsbrød:

4 store egg
4 ss extra virgin olivenolje
1 ts himalayasalt (nesten støken)
1 ts tørket timian (evt andre urter etter ønske; basilikum, rosmarin, oregano)
100 gr mandelmel
50 gr kokosmel

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Pisk sammen egg, olivenolje, himalayasalt og tørkede urter med en gaffel. Tilsett mandelmel og kokosmel, og rør sammen til en jevn deig, løs opp eventuelle "tørre" klumper. La deigen stå i 5-10 minutter for å tykne.

Finn frem en stekeplate og legg på bakepapir.

Bruk en skje og sett jevnt store emner på stekeplaten. De vil sige litt utover av seg selv, men bruk gjerne skjeen til å forme dem litt utover og jevnt runde, 1/2-1 cm tykke (de skal være omtrent som små pitabrød). Bruk gjerne slikkepott for å få brukt all røren.

Stekes i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne rundt kantene. La dem gjerne stå litt lenger om du vil ha dem litt mer stekt utenpå, men vær obs på at de da kan bli litt tørre.

Nytes med godt pålegg, eller som tilbehør til middags- og lunsjretter.

Porsjonsbrødene kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i 10-12 minutter.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar