lørdag 15. juli 2017

Næringsrik blåbær- og banansmoothie (melkefri)



Det er endelig sesong for de norske skogsblåbærene igjen. De er spekket med både god smak og verdifulle næringsstoffer, så det gjelder å ikke gå glipp av godsakene om du er så heldig å ha mulighet til å plukke dem.

Jeg har fortsatt litt igjen i fryseren fra i fjor, men det minker stadig - særlig når jeg lager gode smoothier, slik som denne...

Dette er en seriøs næringsbombe! Med blåbær, banan, egg, cashewnøtter, dadler og chiafrø... Og smaksatt med vanilje. Yum! Har du ikke blåbær tilgjengelig fra naturen, så finner du dem enkelt i frysedisken på butikken. Ikke bruk de amerikanske blåbærene, de kan ikke skilte med samme hinsides fantastiske fargen som de nordiske skogsblåbærene.

Hvis du vil ha smoothien skikkelig kald nå i sommervarmen, så frys ned blåbærene (om de ikke er fryste fra før) og bananen på forhånd.


Du trenger følgende til 7-8 dl:

2,5 dl kaldt vann
2 fingerklyper himalayasalt
1 egg
1 banan
150 gr ferske skogsblåbær (eller fryste blåbær)
50 gr cashewnøtter (to håndfuller)
2-5 dadler
1 ss chiafrø
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts ekte vaniljesukker)

Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør sammen til en jevn smoothie.

Hell på glass, og nyt.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar