søndag 2. juli 2017

Melkefri sjokoladekrem til kaker (eller sjokoladepålegg)


Deilig melkefri sjokoladekrem - smaker veldig godt på bananmuffins også

Ønsker du en sjokoladekrem helt fri for meieriprodukter?

Denne sjokoladekremen er fyldig og god, laget med melkefri sjokolade, kremet kokosmelk og egg. Den vil ikke stivne, men holder seg kremet og myk. Jeg søter den helst med akasiehonning, men du kan alternativt bruke melis. Hvis du ønsker en herlig mokkasmak på sjokoladekremen, tilsetter du bare en skvett sterk kaffe.

Jeg bruker både smeltet sjokolade og kakao i oppskriften. Kakaoen bidrar både til rikere sjokoladesmak, og ikke minst til å gi "riktig" fylde til kremen. Avpass mengden kakao slik at kremen blir grei å smøre utover kaken, uten at den "renner".

Bruk sjokoladekremen på runde kaker, langpannekaker, eller på muffins - eller til andre desserter etter ønske. Den kan også brukes som sjokoladepålegg! Oppskriften holder rikelig til en rund kake eller liten langpannekake, eller til x antall muffins...

Sjokoladekremen kan oppbevares noen dager i kjøleskap i en boks med tett lokk, eventuelt kan den også fryses ned.


Du trenger følgende til en porsjon sjokoladekrem:

150 gr melkefri sjokolade (70%)
1 egg
2,5 dl kremet kokosmelk
2-3 ss akasiehonning (eller melis)
1-2 ts ekte vaniljesukker
(1-2 ss sterk kaffe)
40-50 gr kakao

Sjokoladen smeltes i en bolle (metall eller glass) over vannbad. Rør i sjokoladen med en sleiv eller slikkepott til den er helt smeltet, og sett til side så lenge.

Egget piskes godt med visp. Tilsett kremet kokosmelk, 2 ss akasiehonning (eller melis) og 1 ts vaniljesukker, og pisk godt sammen. 

Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk godt sammen til en jevn røre. Hvis du ønsker mokkasmak på kremen, tilsetter du litt sterk kaffe.

Sett gjerne kremen i kjøleskap i 10-20 minutter, om den fortsatt er temperert eller godt lunken - temperaturen på kremen har betydning for konsistensen.

Tilsett kakao til passe fylde på kremen, og rør sammen til den er helt jevn. Kremen skal være akkurat "fast" nok til at den ikke renner når den has på kaken, men samtidig ikke fastere enn at det går fint å bre den utover.

Smak eventuelt til med mer akasiehonning (eller melis), til ønsket sødme. 

Passe fast sjokoladekrem - den holder noenlunde fasongen når den has på en skje

Så er det bare å smøre sjokoladekremen på kaken.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar