Disse herlige bananmuffinsene er så sunne at de kan spises til frokost!
Joda, det kan de - og de kan spises med velholdt samvittighet når du har lyst på noe godt. Med disse muffinsene får du næringsrike bananer, mandler, dadler og egg i skjønn forening. Det eneste sukkeret som er tilsatt kommer fra vaniljesukkeret - dette kan eventuelt droppes om ønskelig, eller erstattes med litt vaniljepulver.
Muffinsene er veldig enkle og kjappe å lage. Jeg bruker rett og slett blenderen til å kjøre sammen alle ingrediensene foruten mandelmelet, som blandes i til slutt. Alternativt kan du bruke stavmikser eller food processor.
Hvis du vil kose deg litt ekstra, så topp veldig gjerne bananmuffinsene med en deilig melkefri sjokoladekrem - mmm snopegodt...!
Joda, det kan de - og de kan spises med velholdt samvittighet når du har lyst på noe godt. Med disse muffinsene får du næringsrike bananer, mandler, dadler og egg i skjønn forening. Det eneste sukkeret som er tilsatt kommer fra vaniljesukkeret - dette kan eventuelt droppes om ønskelig, eller erstattes med litt vaniljepulver.
Muffinsene er veldig enkle og kjappe å lage. Jeg bruker rett og slett blenderen til å kjøre sammen alle ingrediensene foruten mandelmelet, som blandes i til slutt. Alternativt kan du bruke stavmikser eller food processor.
Hvis du vil kose deg litt ekstra, så topp veldig gjerne bananmuffinsene med en deilig melkefri sjokoladekrem - mmm snopegodt...!
4 egg
2 godt modne bananer
100 gr søte dadler uten stein
2 ts eplecidereddik
1-2 ts ekte vaniljesukker (kan droppes, evt erstattes av 1/2 ts vaniljepulver)
1 ts natron
1-2 fingerklyper himalayasalt
200 gr mandelmel
(Melkefri sjokoladekrem)
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Egg, bananer, rårørsukker, eplecidereddik, vaniljesukker (eller vaniljepulver), natron og himalayasalt kjøres godt sammen i en blender til en lys eggedosis, ca etpar minutter.
Hell røren over i en bakebolle, og tilsett mandelmel. Bland sammen til en jevn kakerøre.
Muffinsformer fylles ca 3/4 fulle med kakerøre, evt la det være igjen max 1/2 cm opp til kanten.
Stekes i 18-20 minutter, til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.
Muffinsene kan fint fryses ned.
Vel bekomme!
Egg, bananer, rårørsukker, eplecidereddik, vaniljesukker (eller vaniljepulver), natron og himalayasalt kjøres godt sammen i en blender til en lys eggedosis, ca etpar minutter.
Hell røren over i en bakebolle, og tilsett mandelmel. Bland sammen til en jevn kakerøre.
Muffinsformer fylles ca 3/4 fulle med kakerøre, evt la det være igjen max 1/2 cm opp til kanten.
Stekes i 18-20 minutter, til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.
Muffinsene kan fint fryses ned.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar