lørdag 14. januar 2017

Thai curry med laks og ananasEnkelte typer frukt gjør seg veldig godt i middagsretter, som for eksempel ananas. Det passer godt til både kjøtt og fisk, og særlig i thai-, indiske, meksikanske og andre litt krydrede retter.

I dag kan jeg friste med en herlig thai curry med laks og ananas. En kjapp og enkel rett å lage, perfekt for både hektiske hverdager, eller når du vil ha noe smakfullt og godt til helgen.

Jeg anbefaler å bruke fersk ananas, den har en helt egen frisk og god smak. Du kan så klart bruke hermetiske, men de er på langt nær så gode...


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 boks god kokosmelk
3 ss thai fiskesaus
2-3 ts rød currypasta
1 løk
3 gulrøtter
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
2 ringer fersk ananas
1-2 vårløk
5-600 gr laksefilet

Ris eller nudler til tre-fire personer

Ha kokosmelk i en romslig wok eller en gryte, og tilsett thai fiskesaus og currypasta (kan smakes til etter hvert). Kok opp og rør sammen, så currypastaen løser seg opp. La det småkoke under lokk mens grønnsakene kuttes opp.

Løk skrelles og deles i båter. Gulrøtter skrelles og kuttes i litt tynne skiver. Brokkoli og blomkål kuttes i mindre buketter. Tilsett grønnsakene, bland sammen og la det koke ca fem minutter.

Fjern skallet på ananasen, del av fruktkjøttet rundt stammen i midten (den er trevlete og skal fjernes), og del i 1-2 cm terninger. Vårløk kuttes litt tynne ringer. Legg ananasterningene og vårløken til side så lenge, de tilsettes i siste kokeminutt.

Laksefileten deles i litt grove terninger, og tilsettes. Bland sammen, så sausen dekker lakseterningene mest mulig. La det småkoke til lakseterningene er akkurat gjennomkokte. Tilsett ananas og vårløk mot slutten av koketiden.

Server curryen med ris eller nudler til.

Vel bekomme!

2 kommentarer:

 1. Hei og takk for at du deler inspirerende oppskrifter.
  Lurer på hvilke kokosmelk, fiskesaus og curry du bruker? For meg er slike ingredienser ganske nytt og jeg er usikker på hva jeg skal kjøpe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier15. januar 2017 kl. 17:04

   Hei Marte, takk for hyggelig tilbakemelding :-) Når det gjelder kokosmelk og currypasta, så bruker jeg gjerne Santa Maria sine produkter, de er lett tilgjengelige på de fleste matbutikker. Santa Maria har flere varianter av kokosmelk, både økologisk (som jeg synes er kjempegod), "vanlig" og fettredusert (sistnevnte bruker jeg ikke), og de finnes både på hermetikkboks og kartong. Currypastaen til Santa Maria finnes både i rød og grønn variant - i denne oppskriften har jeg brukt rød type. Når det gjelder fiskesaus så kjøper jeg stort sett på asiatiske butikker, men Santa Maria har også dette i sortimentet sitt (altså er den tilgjengelig i velassorterte, vanlige matbutikker). Siden slike ingredienser er ganske nye for deg, så vil jeg absolutt anbefale Santa Maria for både kokosmelk, currypasta og fiskesaus, da tør jeg påstå at du er på "trygg grunn". Stort sett alt jeg har prøvd fra dem har vært gode produkter, og de er som sagt lett tilgjengelige. Håper dette er til hjelp. Lykke til :-) Vennlig hilsen Mona

   Slett