søndag 15. januar 2017

Herlig melkefri kakao med et hint anisNår gradestokken kryper nedover, er det godt å kose seg med varmende drikke. En god kopp kakao er velgjørende i vinterkulda!

I dag var vi ute og boltret oss - store og små - i etterlengtet vestlandssnø. Og på hjemveien kom spørsmålet fra seksåringen; "Åååå mamma, kan ikke vi lage kakao?" Klart vi kan! 😀

Men hva gjør du om du har det som meg, og ikke kan drikke kumelk? Jo, da kan du så klart fortsatt lage en god kopp kakao - du må bare bruke en alternativ vegetabilsk melk. Jeg lagde "vanlig" kakao til ungene og mannen, og melkefri variant til meg selv. 

Denne kakaoen er basert på rismelk, og smaksatt med malt anis. Det var i grunnen et impulsivt påfunn, det med anis altså… Men det smakte så godt at det fortjener et eget blogginnlegg, synes jeg. 

Kakaoen er søtet med kokosblomstsukker, som har lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker, og gir dermed mindre blodsukkerstigning. Jeg fant kokosblomstsukker (merke Urtekram) på en av byens mest velassorterte matbutikker, men forøvrig bør det være greit tilgjengelig på helsekostbutikker. Finner du ikke tak i kokosblomstsukker så bruker du vanlig rørsukker.


Du trenger følgende til to mindre kopper eller ett stort krus:

2,5 dl rismelk
1-1,5 ss kakao (én ss med litt haug på)
2-3 ts kokosblomstsukker (eller rørsukker)
1/2 ts malt anis
En fingerklype himalayasalt

Hell litt av rismelken i en kasserolle, og tilsett kakao, 2 ts kokosblomstsukker, malt anis og salt. Varm opp under omrøring med visp. Når kakaoen er helt oppløst, kan resten av rismelken tilsettes. 

Kok opp under omrøring. Smak eventuelt til med mer sukker, om ønskelig.

Så er det bare å nyte…

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar