torsdag 29. desember 2016

Chai kokos panna cotta med fikenmarmelade (melkefri)Inspirasjonen til denne herlige panna cottaen fant jeg på Food Renegade, men jeg har gjort mine egne tilpasninger ut fra hvilke råvarer som er lett tilgjengelige på våre kanter. Chai te gir en herlig krydret aroma til panna cottaen, og det passer jo perfekt vinterstid. Den er forøvrig er laget med kokosmelk, så den er absolutt melkefri. 

Jeg har valgt å toppe panna cottaen med en herlig fikenmarmelade smaksatt med anis og vanilje. 

Panna cotta er forøvrig en svært enkel dessert å lage, og den kan med fordel lages dagen før servering. Den skal uansett stå kaldt i minst 3-4 timer i kjøleskap for å sette seg skikkelig. Fikenmarmeladen lages kjapt i løpet av minutter.

En av mine favoritt-teer - Sweet Chai fra Yogi Tea

Økologiske tørkede fiken fra Änglamark - min fikenfavoritt! Disse fås kjøpt hos Coop-butikker, og er mykere og saftigere enn andre tørkede fiken jeg vet om


Du trenger følgende til fire-fem porsjoner:

4 plater gelatin
5 dl kokosmelk av god kvalitet (2x2,5 dl kartonger)
30 gr akasiehonning
1 ts ekte vaniljesukker
4 chai teposer (gjerne Sweet Chai fra Yogi Tea)

Fikenmarmelade:
100 gr tørkede fiken
15 gr akasiehonning
1 dl kaldt vann
1/2 ts ekte vaniljesukker
1/2 ts malt anis
Litt sitronsaft


Panna cotta:

Gelatinplatene legges i kaldt vann i fem minutter.

Ha kremet kokosmelk, akasiehonning og vaniljesukker i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til kokepunktet, og trekk til side. Legg i teposene, og la dem trekke i 5-10 minutter, før de fjernes.

Tilsett de oppbløtede gelatinplatene, og rør sammen til de er helt oppløst i blandingen.

Helles på porsjonsglass eller i passende former, og settes i kjøleskap noen timer eller natten over, til panna cottaene er helt stivnet.

Tips: Hvis det er vanskelig å helle fra kasserollen over i glass eller porsjonsformer uten å søle, så ha blandingen først over i et målebeger, da blir det lettere å fordele i glassene/formene.


Fikenmarmelade:

Tørkede fiken kuttes i 1/2-1 cm terninger. Ha i en kasserolle sammen med akasiehonning, vann, ekte vaniljesukker og malt anis. Kok opp, og la det småkoke under omrøring til væsken er fordampet og marmeladen har tyknet litt, det tar ikke lang tid. Husk at konsistensen vil bli fastere når den er avkjølt, så ikke kok den for lenge. Smak til med litt sitronsaft, og eventuelt litt ekstra akasiehonning om ønskelig med mer sødme.

******

Den ferdige panna cottaen toppes med fikenmarmelade rett før servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar