lørdag 26. november 2016

Kjapp og enkel kylling i grønn currysausGjennom årene har jeg hatt en forkjærlighet for thairetter laget med rød currypasta. Men i det siste har jeg brukt endel av den grønne varianten også. Og jeg må jo bare si; grønn currypasta har vært litt undervurdert, i alle fall av meg!

I utgangspunktet er det chilitypen som skiller rød, grønn og gul currypasta. I den grønne varianten brukes gjerne også koriander, basilikum og/eller limeblader for å gi ekstra farge og smak. Likevel vil ofte en grønn curryrett bli nærmest gul på farge, med mindre den inneholder mye grønne urter. Merk at ulike currypastaer kan variere endel i innholdet av chili - én grønn currypasta kan være ganske mild, mens en annen kan være langt sterkere. Anpass derfor mengden ut fra hvilken type du bruker.Denne grønne curryretten med kylling, grønnsaker og frisk koriander er rask og enkel å lage, og den går "rett hjem" hos alle i familien. Den er ideell både til hverdags og når det er helg. 

Normalt skal ikke thai currypasta (kjøpevarianter) inneholde hvete/melkeprodukter, men sjekk innholdsfortegnelsen for sikkerhets skyld om dette har betydning for deg. 

Når du skal smake til retten:
*Tilpass mengden currypasta så retten blir middels sterk uten at smaken overdøver retten helt. Jeg begrenser gjerne mengden litt i utgangspunktet for barnas del, og så tilsetter vi voksne litt ekstra ved servering (blander den inn i sausen/retten)
*Thai fiskesaus brukes først og fremst for å salte maten, men den har også en karakteristisk smak som "gjør" retten til hva den er

**********
Den aller beste currypastaen er den man lager selv. Hvis du har spist på en skikkelig autentisk thairestaurant, så skjønner du nok hva jeg mener... Smaken er helt formidabel! Til dags dato er det fortsatt på gjøremålslisten min - å lage currypasta fra bunnen altså. I mellomtiden drar jeg nytte av halvgode (greie nok) kjøpevarianter, det blir litt slik når en hektisk hverdag med full jobb og små barn skal gå rundt. Men en dag...


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 boks god kokosmelk
3-5 ts grønn karripasta (smakes til)
3-4 ss thai fiskesaus (smakes til)
4-5 fedd hvitløk
1 stor løk
1 stor rød paprika
3-4 gulrøtter
6-800 gr kyllingfilet
1-2 håndfuller frisk thaibasilikum eller koriander

Nudler eller ris

Ha kokosmelken i en wok eller romslig gryte. Tilsett 3 ts grønn karripasta og 3 ss thai fiskesaus, og kok opp. Juster varmen så det koker moderat.

Hvitløk grovhakkes, og tilsettes. Løk skrelles og kuttes i litt grove båter, og paprika kuttes i litt grove strimler, og tilsettes. Gulrot skrelles og kuttes i max 1/2 cm tykke skiver, og tilsettes. Bland sammen, la det koke 3-4 minutter. 

I mellomtiden kuttes kyllingfilet i strimler, og tilsettes. La det koke til kyllingen er helt gjennomkokt, og grønnsakene er litt "al dente". Smak eventuelt til med mer grønn karripasta og thai fiskesaus etter ønske. 

Tilsett thaibasilikum eller frisk koriander rett før servering.

Serveres med nudler eller ris til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar