Hvis du er glad i indisk mat, så vil jeg anbefale denne enkle og raske oppskriften på kylling tikka masala. Den er såpass lite arbeidskrevende at den fint kan lages midt i uken også.
Sausen tar utgangspunkt i hermetiske tomater og kokosmelk, som tilsettes masse deilige og velgjørende krydder. Det eneste du trenger å hakke er løk, hvitløk og kyllingfilet. Og litt frisk koriander. Jeg liker å servere den med cashewnøtter og mangochutney, sistnevnte finnes i ulike styrkegrader (både mild og sterkere varianter, etter smak og behag).
Og forøvrig er krydder noe vi med fordel kan konsumere mer av - les gjerne mer om noen av krydderne jeg har brukt i denne oppskriften, i blogginnlegget Herlig kjernesunn kryddermelk.
Jeg anbefaler å bløtlegge risen i vann i 30-60 minutter før den kokes, da får den bedre konsistens, og den vil også trenge kortere koketid og noe mindre vann. Du kan lese mer om fremgangsmåte i blogginnlegget Perfekt kokt ris.
Du trenger følgende til tre-fire personer:
500 gr hakkede tomater (kartong)
2,5 dl kremet kokosmelk
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
2-3 ss finrevet frisk ingefær (evt 1-3 ts malt ingefær)
1 ss paprikapulver
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts malt fennikel
1 ts malt koriander
1 ts malt kardemomme
1-1,5 ts himalayasalt (smakes til)
Chilipulver (smakes til)
6-800 gr kyllingfilet
1-2 håndfuller frisk koriander
Basmatiris til tre-fire personer
Ved servering:
Usaltede cashewnøtter naturell
Mangochutney
Hvis du velger å bløtlegge risen før koking, følger du fremgangsmåte i blogginnlegget Perfekt kokt ris. I så fall vil risen trenge ca 10 minutter koking.
Alternativt følger du fremgangsmåten på emballasjen til risen.
Ha hermetiske tomater og kremet kokosmelk i en romslig tykkbunnet gryte, kok opp, og la det koke på moderat varme med lokk.
Hakk løk og grovhakk hvitløk, og tilsett i sausen sammen med finrevet ingefær etter ønske. Bland sammen.
Tilsett paprikapulver, garam masala, spisskummen, malt fennikel, malt koriander, kardemomme og 1 ts himalayasalt. Bland godt sammen, og smak til med chilipulver etter ønske, og eventuelt mer salt.
Mens sausen småkoker, kuttes kyllingfileten i strimler. Tilsett, og la det småkoke til kyllingen er helt gjennomkokt. Tilsett grovhakket koriander til slutt.
Server kylling tikka masala med kokt ris og gjerne mangochutney til.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar