søndag 6. november 2016

Kylling tikka masalaHvis du er glad i indisk mat, så vil jeg anbefale denne enkle og raske oppskriften på kylling tikka masala. Den er såpass lite arbeidskrevende at den fint kan lages midt i uken også. 

Sausen tar utgangspunkt i hermetiske tomater og kokosmelk, som tilsettes masse deilige og velgjørende krydder. Det eneste du trenger å hakke er løk, hvitløk og kyllingfilet. Og litt frisk koriander. Jeg liker å servere den med cashewnøtter og mangochutney, sistnevnte finnes i ulike styrkegrader (både mild og sterkere varianter, etter smak og behag).

 Og forøvrig er krydder noe vi med fordel kan konsumere mer av - les gjerne mer om noen av krydderne jeg har brukt i denne oppskriften, i blogginnlegget Herlig kjernesunn kryddermelk.

Jeg anbefaler å bløtlegge risen i vann i 30-60 minutter før den kokes, da får den bedre konsistens, og den vil også trenge kortere koketid og noe mindre vann. Du kan lese mer om fremgangsmåte i blogginnlegget Perfekt kokt ris.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

500 gr hakkede tomater (kartong)
2,5 dl kremet kokosmelk
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
2-3 ss finrevet frisk ingefær (evt 1-3 ts malt ingefær)
1 ss paprikapulver
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts malt fennikel
1 ts malt koriander
1 ts malt kardemomme
1-1,5 ts himalayasalt (smakes til)
Chilipulver (smakes til)
6-800 gr kyllingfilet
1-2 håndfuller frisk koriander

Basmatiris til tre-fire personer

Ved servering:
Usaltede cashewnøtter naturell
Mangochutney


Hvis du velger å bløtlegge risen før koking, følger du fremgangsmåte i blogginnlegget Perfekt kokt ris. I så fall vil risen trenge ca 10 minutter koking. 
Alternativt følger du fremgangsmåten på emballasjen til risen.

Ha hermetiske tomater og kremet kokosmelk i en romslig tykkbunnet gryte, kok opp, og la det koke på moderat varme med lokk.

Hakk løk og grovhakk hvitløk, og tilsett i sausen sammen med finrevet ingefær etter ønske. Bland sammen. 

Tilsett paprikapulver, garam masala, spisskummen, malt fennikel, malt koriander, kardemomme og 1 ts himalayasalt. Bland godt sammen, og smak til med chilipulver etter ønske, og eventuelt mer salt.

Mens sausen småkoker, kuttes kyllingfileten i strimler. Tilsett, og la det småkoke til kyllingen er helt gjennomkokt. Tilsett grovhakket koriander til slutt.

Server kylling tikka masala med kokt ris og gjerne mangochutney til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar