søndag 30. oktober 2016

Herlige peanøtt-cookies med sjokolade (glutenfrie og melkefrie)



Disse cookies'ene er så enkle å lage! Deigen er rørt sammen i en fei, og de skal bare noen minutter i ovnen. Og så smaker de skikkelig godt også - peanøtt og sjokolade er en uslåelig kombinasjon.

De er laget med peanøttsmør og egg som base, er helt frie for mel og korn, og er søtet med honning. Hvis du ikke tåler melk, så velg melkefri sjokolade.

Bruk peanøttsmør av god kvalitet, og som kun består av peanøtter og eventuelt salt - uten tilsatt olje altså. Cookies'ene blir nemlig ikke bedre enn råvarene. Jeg bruker økologisk peanøttsmør av grov type ("crunchy" med biter) som fås i de fleste velassorterte matvarebutikker. Det inneholder salt, men du kan gjerne bruke saltfritt peanøttsmør også, da tilsetter du bare en fingerklype salt i oppskriften.



Du trenger følgende til 20 cookies:

2 middels/store egg
200 gr grovt peanøttsmør av god kvalitet (gjerne saltet, men uten tilsatt olje)
50 gr akasiehonning
1/2 ts bakepulver
50 gr mørk sjokolade 70% (melkefri)
(Hvis peanøttsmøret er uten salt tilsettes en fingerklype salt)

Forvarm stekeovnen til 165 grader.

Pisk egget lett sammen i en bakebolle. Tilsett peanøttsmør, akasiehonning og bakepulver, og bland sammen til en jevn deig. Hakk sjokoladen forholdsvis smått, og bland inn i deigen. 

Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to skjeer til å sette jevnt store "boller" eller emner (ca 4 cm i diameter) på stekeplaten. Hvis ønskelig kan kan de trykkes litt flate på toppen, men det har ikke jeg gjort med mine (se bildene), da de uansett vil sige litt utover. Bruk gjerne en slikkepott til å få ut alle deigrestene fra bollen, da deigen er litt klissete.

Stek cookies'ene i 10-12 minutter, til de er lett og fint gyldne i kantene.

La dem avkjøles på stekebrettet.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar