søndag 23. oktober 2016

Glutenfrie sesam-knekkebrødNytt glutenfritt knekkebrød på bloggen - sprøtt og godt!

Denne gang har jeg laget en variant med sesamfrø, som får en ekstra god smak når de langstekes i ovnen på lav varme. Knekkebrødene fordrer liten arbeidsinnsats, deigen røres kjapt sammen, og trykkes jevnt ut på stekeplate. Det som tar tid er når de står i ovnen, men da passer de seg selv. 

Fra før har jeg laget "grove" glutenfrie knekkebrød med malte linfrø og gresskarfrø, sjekk veldig gjerne ut den oppskriften også.

De kan fint fryses ned, da holder de seg lenger, og de tiner raskt.


Du trenger følgende til 16 knekkebrød:

2,5 dl kremet kokosmelk (kartong)
75 gr cassavamel
75 gr kikertmel
50 gr sesamfrø
3/4 ts himalayasalt

Extra virgin olivenolje

Forvarm stekeovnen til 190 grader.

Ha kremet kokosmelk i en bakebolle. Cassavamel og kikertmel veies opp og siktes i kokosmelken. Tilsett sesamfrø og himalayasalt, og bland sammen til en jevn deig.

Legg bakepapir på en stekeplate, og ha deigen på, bruk slikkepott. Ha rikelig med extra virgin olivenolje på hendene, og trykk ut deigen til en jevn flat leiv, ca 1/2 cm tykk. Sprinkle litt ekstra olivenolje over.

Stekes på nest nederste rille i 18-20 minutter, til flatbrødet så vidt får litt farge.

Når flatbrødet er ferdig stekt, deles det i 16 ruter med pizzaskjærer.


For å lage knekkebrød:

Sett stekeovnen på 90 grader varmluft (du bør vente til ovnsrommet har avkjølt seg litt fra den første stekingen, eventuelt la stekeovnsdøren stå åpen litt).

Legg de oppskjærte flatbrødene på en rist, og sett i ovnen i ca to timer, til de virker helt tørre og sprø. La dem avkjøles på risten.

Server flatbrødet eller knekkebrødene med godt pålegg.

Kan fint fryses ned.Vel bekomme!

4 kommentarer:

 1. Hei. Hva er cassavamel og hvor kjøper du et?

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier2. februar 2017 kl. 22:06

   Hei! Cassavamel kommer fra cassavaroten, en stor, langstrakt og brun grønnsak som du kanskje har sett i grønnsaksdisken hos velassorterte matbutikker. Cassavamel er rett og slett finmalt cassavarot, og ser ut omtrent som hvitt mel. Siden det kommer fra en grønnsak, er det naturlig glutenfritt, men det er viktig å huske på at det har andre bakeegenskaper enn hvetemel. Jeg kjøper cassavamel på asiatiske butikker. Vennlig hilsen Mona

   Slett
 2. Hei. Takk for flotte oppskrifter. Skal prøve å bake disse knekkebrødene. Fikk fra forrige innlegg svar på det med cassavamel. Håper jeg får tak i det her i Bodø. Hvis du holder deg unna melkeprodukter - hva bruker du egentlig som pålegg på disse ? Smaker sikkert godt uten, men kan jo være godt med litt variasjon. På forhånd takk for svar. Mvh N

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier22. mars 2017 kl. 18:27

   Hei Nina!
   Jeg har lagt inn en kommentar under "Et naturlig kosthold" ang hva jeg bruker som pålegg. Jeg bare gjengir det her, for sikkerhets skyld:
   Som alternativ til smør så kan jeg gjerne bruke pesto uten ost (Helios har en god en uten ost, ellers kan du enkelt lage selv uten ost), avocado kan være genialt i stedet for smør, og hummus (oppskrift på bloggen) er også godt. Alt dette er digg med f.eks spekeskinke på. Makrell i tomat er jeg også glad i.

   Vennlig hilsen
   Mona

   Slett