tirsdag 4. oktober 2016

Alt-i-ett balsamicolaks med bakt potet og søtpotetDenne middagen er like smakfull som den er enkel å tilberede. Alle ingrediensene ovnsbakes i langpanne i stekeovnen, og oppskriften har forholdsvis få råvarer. 

Potet og søtpotet ovnsbakes først til de er møre, deretter får laksen bake med på litt lavere varme til den er ferdig (fisken bakes på lavere temperatur, for best resultat). Du kan enten legge laksen oppå grønnsakene, eller du kan skyve grønnsakene ut til sidene og legge laksestykkene i midten av langpannen. Laksen toppes med en miks av kremet balsamico og sitronolje før steking, og ved servering får retten et godt dryss friske urter. Her har jeg brukt basilikum og persille.

Skikkelig godt!


Du trenger følgende til tre-fire personer:

6-700 gr poteter
6-700 gr søtpoteter
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt
Hvitløkspepper
5-700 gr laksefilet
2 ss kremet balsamico
2 ss god sitronolje

Friske urter (f.eks basilikum, persille)

Stekeovnen forvarmes til 200 grader.

Poteter og søtpoteter med fint skall trenger bare å skylles godt, alternativt så skrelles de. Kutt dem deretter i ca 1 cm tykke skiver, og legg i langpanne med bakepapir i et jevnt lag. Sprinkle godt med extra virgin olivenolje over, og dryss over litt himalayasalt og hvitløkspepper. 

Potetene bakes først i stekeovnen i ca 40 minutter.

Bland sammen kremet balsamico og sitronolje.

Når potetene kjennes møre, tas langpannen ut, og ovnstemperaturen reduseres til 160 grader. 

Du kan gjerne skyve potetene ut til sidene og legge laksestykkene i midten. Eventuelt legger du bare laksestykkene oppå potetene/søtpotetene. Fordel balsamicoblandingen oppå laksestykkene, og dryss over litt himalayasalt og hvitløkspepper på dem også.

Sett langpannen i ovnen igjen, og la den stå ca 12-15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.

Server balsamicolaks med poteter og søtpoteter, og med et godt dryss friske urter.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar