onsdag 28. september 2016

Kjøttboller i tomatsaus med bakt søtpotetSå har seksåringen mast om kjøttboller til middag igjen - og mammaen er ikke så vanskelig å be. I dag lagde jeg en ny vri, og byttet pastaen med ovnsbakt søtpotet. Det ble skikkelig godt!


Triks for å lage verdens enkleste kjøttboller:

Kjøttbollene er laget på aller enkleste vis, uten tilsetninger av noe slag. Og de kokes direkte i sausen uten å stekes på forhånd, da tar de opp smakene fra sausen, samtidig som kjøttbollene også avgir smak til sausen. 

Karbonadedeig (eventuelt kjøttdeig) kommer jo i firkantet forpakning. Så hvis du legger karbonadedeigen på en skjærefjøl, så kan du dele den i like store emner på tvers og på langs med en kniv, og deretter trykke dem sammen og forme dem til kjøttboller. 

Hvis du anvender 600 gr karbonadedeig som i denne oppskriften, kan den deles i 24 emner middels store kjøttboller. Tar du utgangspunkt i en 400 gr pakke med karbonadedeig, får du 16 kjøttboller.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1-1,3 kg søtpotet
Extra virgin olivenolje
Salt
Hvitløkspepper

800 gr hermetiske hakkede tomater (2 bokser)
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss god balsamico
1 løk
4-5 fedd hvitløk
3-4 gulrøtter
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket timian
2 ts tørket oregano
Salt
Pepper
600 gr karbonadedeig

Frisk basilikum ved servering

Forvarm stekeovnen til 190 grader.

Hvis skallet på søtpotetene er jevnt og fint, trenger du ikke skrelle dem, bare skylle dem godt. Fjern eventuelle stygge ender på søtpotetene, og del dem i ca 1-1,5 cm tykke skiver. Legges i et jevnt lag på en stekeplate med bakepapir. Ovnsbakes i 40-50 minutter, til de er gjennomstekte og møre.

Ha hakkede tomater i en romslig gryte, tilsett extra virgin olivenolje og balsamico, rør sammen og kok opp. La sausen koke på middels varme. Løk skrelles og kuttes forholdsvis smått, og tilsettes. Knus hvitløk i hvitløkspresse, og tilsett. Bland sammen. 

Skrell gulrøtter og riv på grovt rivjern, og tilsett sammen med tørket basilikum, timian og oregano. Bland sammen. Smak til med salt og pepper.

Karbonadedeig formes til jevnt store boller, og tilsettes. Vend dem forsiktig i sausen så den dekker kjøttbollene. La koke til kjøttbollene her helt gjennomkokte.

Server kjøttboller og tomatsaus med ovnsbake søtpoteter til, og et dryss grovhakket basilikum.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar