tirsdag 6. september 2016

Torsk bakt i oystersaus med kokosris


Torskeloins i oystersaus med kokosris - smakfullt og godt!
Her servert med dampede gulrøtter, brokkoli og hodekål 

Noen ganger skal det ikke mange ingrediensene til for å lage en smakfull rett - og slik er det med denne middagen. Torskeloins bakt i oystersaus med et dryss sesamfrø over, servert med aromatisk kokosris til, og grønnsaker etter ønske. En skvis limesaft ved servering gir fin balanse mot sødmen fra kokosmelken. 

Oystersaus er i seg selv breddfull av smak, og jeg syns den er god å ovnsbake både fisk og kjøtt i. Soyasaus tilsetter jeg for å få den akkurat passe salt. Det kan være store forskjeller i saltinnholdet mellom ulike typer soyasaus, derfor er det greit å smake til dette. 

Både oystersaus og soyasaus (tamari) finnes i glutenfrie utgaver. Les gjerne mer om det i blogginnlegget Matvarer som normalt inneholder melk eller hvete - gode unntak.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

Kokosris

5-600 gr torskeloins
2 ss oystersaus (glutenfri om ønskelig)
Ca 1 ss soyasaus (glutenfri/tamari om ønskelig)
Sesamfrø

Grønnsaker etter ønske

1/2-1 lime

Start med å lage kokosrisen.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Legg porsjonsstykker av torskeloins i en romslig ildfast form. Bland sammen oystersaus og soyasaus, smak eventuelt til med soyasaus så den blir passe salt. Hell oystersausblandingen over torskestykkene. Dryss over sesamfrø.

Torsken ovnsbakes i 12-15 minutter, til den så vidt er gjennomstekt og flaker seg.

I mellomtiden tilberedes grønnsaker etter ønske. Jeg anbefaler å servere enten dampede eller wokede grønnsaker til. På bildet over har jeg dampet skivede gulrøtter, brokkoli og strimlet hodekål i ca 9-10 minutter, til de er passe møre.

Server torskeloins med kokosris og grønnsaker til, hell over skyen fra den ildfaste formen som saus. Skvis over litt limesaft.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar