Torskeloins i oystersaus med kokosris - smakfullt og godt!
Her servert med dampede gulrøtter, brokkoli og hodekål
Noen ganger skal det ikke mange ingrediensene til for å lage en smakfull rett - og slik er det med denne middagen. Torskeloins bakt i oystersaus med et dryss sesamfrø over, servert med aromatisk kokosris til, og grønnsaker etter ønske. En skvis limesaft ved servering gir fin balanse mot sødmen fra kokosmelken.
Oystersaus er i seg selv breddfull av smak, og jeg syns den er god å ovnsbake både fisk og kjøtt i. Soyasaus tilsetter jeg for å få den akkurat passe salt. Det kan være store forskjeller i saltinnholdet mellom ulike typer soyasaus, derfor er det greit å smake til dette.
Både oystersaus og soyasaus (tamari) finnes i glutenfrie utgaver. Les gjerne mer om det i blogginnlegget Matvarer som normalt inneholder melk eller hvete - gode unntak.
Du trenger følgende til tre-fire personer:
Kokosris
5-600 gr torskeloins
2 ss oystersaus (glutenfri om ønskelig)
Ca 1 ss soyasaus (glutenfri/tamari om ønskelig)
Sesamfrø
Grønnsaker etter ønske
1/2-1 lime
Start med å lage kokosrisen.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Legg porsjonsstykker av torskeloins i en romslig ildfast form. Bland sammen oystersaus og soyasaus, smak eventuelt til med soyasaus så den blir passe salt. Hell oystersausblandingen over torskestykkene. Dryss over sesamfrø.
Torsken ovnsbakes i 12-15 minutter, til den så vidt er gjennomstekt og flaker seg.
I mellomtiden tilberedes grønnsaker etter ønske. Jeg anbefaler å servere enten dampede eller wokede grønnsaker til. På bildet over har jeg dampet skivede gulrøtter, brokkoli og strimlet hodekål i ca 9-10 minutter, til de er passe møre.
Server torskeloins med kokosris og grønnsaker til, hell over skyen fra den ildfaste formen som saus. Skvis over litt limesaft.
Vel bekomme!
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Legg porsjonsstykker av torskeloins i en romslig ildfast form. Bland sammen oystersaus og soyasaus, smak eventuelt til med soyasaus så den blir passe salt. Hell oystersausblandingen over torskestykkene. Dryss over sesamfrø.
Torsken ovnsbakes i 12-15 minutter, til den så vidt er gjennomstekt og flaker seg.
I mellomtiden tilberedes grønnsaker etter ønske. Jeg anbefaler å servere enten dampede eller wokede grønnsaker til. På bildet over har jeg dampet skivede gulrøtter, brokkoli og strimlet hodekål i ca 9-10 minutter, til de er passe møre.
Server torskeloins med kokosris og grønnsaker til, hell over skyen fra den ildfaste formen som saus. Skvis over litt limesaft.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar