torsdag 8. september 2016

Alt-i-ett kyllinggryte med søtpotet og indiske krydderJeg har så sansen for alt-i-ett gryter! For det første er det lettvint å tilberede alle ingrediensene i én gryte, og for det andre blander smakene seg så godt med hverandre. Ofte blir slike gryteretter enda bedre dagen derpå, for da får smakene godgjort seg sammen enda mer (kan bekrefte at så var tilfelle også med denne), så det kan jo kanskje være lurt å lage litt ekstra...

Her har jeg laget en enkel og smakfull gryterett med kylling og søtpotet i en indisk krydret saus. Du starter med basissausen, som er så enkel at den kun består av hermetiske tomater og kremet kokosmelk. Først tilsettes søtpotet som trenger lengst koketid. De trenger 30-40 minutter for å bli skikkelig møre, litt avhengig av hvor store terninger du kutter. Så da har du god tid til å kutte og tilsette de øvrige ingrediensene som trenger kortere koketid. 

Effektiv matlaging, synes jeg - og jeg digger det!


Du trenger følgende til fire personer:

500 gr hermetiske hakkede tomater (kartong)
2,5 dl kremet kokosmelk
Ca 600 gr søtpotet
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt fennikel
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
Ca 1 ts himalayasalt (smakes til)
Chilipulver (smakes til)
250-300 gr brokkoli
Ca 600 gr kyllingfilet

Cashewnøtter
Frisk koriander

Ha hermetiske tomater og kremet kokosmelk i en romslig gryte. Jeg bruker en 5,3 liters jerngryte, og den er ideell. Kok opp sausen, og rør om.

Imens skrelles og kuttes søtpotet i 1-1,5 cm store terninger. Det viktigste er at de er noenlunde like i størrelsen, så de blir kokt møre samtidig (jo større terninger, jo lenger koketid). Tilsett de kuttene søtpotene i sausen, og bland sammen. Ha på lokk, juster varmen slik at det koker moderat.

 Skrell og kutt løk i terninger, og tilsett. Grovhakk hvitløk, og tilsett. Bland sammen.

Tilsett paprikapulver, spisskummen, malt koriander, malt fennikel, malt ingefær og gurkemeie. Smak til med salt og chilipulver. Bland godt sammen, og på med lokk igjen.

Del brokkoli i passe buketter. Kutt kyllingfilet i terninger.

Når søtpotetene begynner å kjennes nesten møre, tilsettes brokkoli og kylling. Bland sammen, og la det småkoke videre i ca 10 minutter. Søtpotetene skal være helt møre, og kyllingkjøttet skal være helt gjennomkokt.

Smak eventuelt til med mer salt, chilipulver eller annet krydder etter ønske.

Serveres med et dryss cashewnøtter og frisk koriander.  

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar