søndag 4. september 2016

Sunne og gode vafler med mandelmel og kokos (glutenfrie og melkefrie)Disse vaflene er skikkelig næringsrike, og ganske så mettende også. De består i hovedsak av mandelmel (finmalte mandler), kokosmel (finmalt kokosmasse), kikertmel og egg. De er søtet med akasiehonning, et fornuftig søtningsalternativ i forhold til raffinert hvitt sukker. 

Ergo kan de spises med den største samvittighet, gjerne til frokost, lunsj eller kveldsmat for den saks skyld. Men de passer så klart utmerket som kaffemat også! Her i heimen ble de populær søndagsfrokost, og de gikk ned på høykant.

Hvis du vil ha tips til ny topping på vafler (eller pannekaker/lapper for den saks skyld):
Hvorfor ikke prøve daddelsirup? Det er kanskje ikke så mange som har hørt om det, men daddelsirup fås kjøpt på innvandrerbutikker, og er hva navnet tilsier; sirup laget av dadler. Den har masse sødme og er rik på smak, samtidig som den er breddfull av næringsstoffer.

Daddelsirup


Du trenger følgende til 8-10 vafler:

100 gr mandelmel (siktede, malte mandler)
75 gr kokosmel (finmalt kokosmasse)
75 gr kikertmel
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver

4 egg
2,5 dl kremet kokosmelk
2,5 dl mandelmelk
3-4 ss akasiehonning

(Kokosolje til pensling, om nødvendig)

Mandelmel og kokosmel (og for så vidt kikertmel også) kjøpes på asiatiske butikker, alternativt på helsekostbutikker. Hvis du bruker hele mandler, males de raskt med mandelkvern. Kokosmasse finmales i løpet av sekunder i food processor. 

Hvis du maler mandlene selv; sikt dem i en bakebolle, så du slipper eventuelle større mandelbiter i røren. Videre sikter du i kokosmel og kikertmel, siden begge deler kan klumpe seg litt. Tilsett vaniljesukker og bakepulver, og bland sammen.

Pisk eggene i en annen bakebolle, og tilsett kremet kokosmelk, mandelmelk og akasiehonning. Pisk godt sammen.

Bland sammen de tørre og de våte ingrediensene i den ene bollen, til en jevn røre. La den stå og godgjøre seg i 20-30 minutter før steking.

Finn frem vaffeljernet, og sett det på ønsket styrke/temperatur. Om nødvendig pensles vaffeljernet med litt kokosolje før steking - smørebehovet vil variere fra vaffeljern til vaffeljern. Så er det bare å steke i vei til de er passe brune, slik du helst liker dem.

Server vaflene med syltetøy, lønnesirup, daddelsirup, en god honning, eller annen topping etter ønske.

Vel bekomme!

Vaffel med daddelsirup

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar