lørdag 13. august 2016

Pistasj- og grønnkålsmoothieIkke la deg lure av det supersunne innslaget av grønnkål i denne smoothien!
Den er skikkelig god, og du vil ganske sikkert digge den om du også er glad i pistasjnøtter. Samtidig er den veldig, veldig sunn.

Mannen fikk prøvesmake, og han sa bare: "Mmmm!" Jeg fortalte hva som var i smoothien, og han ble forbauset over at et slikt "sammensurium" av ingredienser kunne smake så godt.
Pistasjnøtter - cashewnøtter - grønnkål - banan - vaniljesukker - honning.

Grønnkål er rett og slett en supergrønnsak - en av de sunneste grønnsakene som finnes! Den har et svært høyt innhold av vitamin K, A og C, og er ellers rik på vitamin B6, mangan, kobber, kalsium, potassium og magnesium. I tillegg inneholder den en rekke andre vitaminer og mineraler, samt kostfiber. Grønnkål inneholder en rekke antioksidanter og andre helsebringende stoffer som forskerne mener kan beskytte mot blant annet aldring (frie radikaler) og kreftsykdommer.

Du kan lese mer om grønnkål på Bama, og om ønskelig kan du lese mer om vitamin K.

Tips I: For en litt friskere variant kan du bytte banan med et grønt eple, personlig foretrekker jeg bananversjonen.

Tips II: Grønnkål kan fryses ned. Vask og rens den (ta av bladene fra den tykke stammen), putt i en frysepose i fryseren, så har du grønnkål lett tilgjengelig når som helst.


Du trenger følgende til ca 4 dl smoothie:

2 dl mandelmelk
30 gr pistasjnøtter
30 gr cashewnøtter
25-30 gr rensket grønnkål (én lang stilk grønnkål, uten stammen)
1 banan, gjerne frossen i skiver (eller grønt eple)
1/2-1 ss akasiehonning
1/2-1 ts ekte vaniljesukker

Ha mandelmelk, pistasjnøtter og cashewnøtter i en blender. Riv av grønnkålbladene fra den tykke, harde stilken i midten, og tilsett sammen med banan (eple), akasiehonning og vaniljesukker. Kjør sammen til en jevn smoothie.

Serveres straks.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar