torsdag 11. august 2016

Grønn energi-smoothie med mynteNoen ganger trenger man et aldri så lite energikick, og det får du med denne grønne og herlige smoothien! Den inneholder agurk, eple og babyspinat, og mynte gjør den ekstra frisk og oppkvikkende.

Agurk har et høyt innhold av vitamin K og antioksidanter. Forskning tyder på at denne høyst vanlige grønnsaken blant annet kan virke forebyggende mot hjerte-/karsykdommer og ulike kreftformer, samt virke betennelsesdempende.

Grønne epler er det også gode grunner til å spise endel av. De er rike på kostfiber, vitamin C og antioksidanter, og inneholder enzymer som er gunstige for fordøyelsen.

Babyspinat har et høyt innhold av vitamin A, C og folat, samt et bra innhold av magnesium, jern og kalsium. Spinat kan beskytte tarmen mot skader, særlig ved inflammasjoner, og antas å virke forebyggende mot flere kreftformer.

Mynte bør absolutt brukes mer! Den har et høyt innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter, særlig vitamin A, C, folat, jern og mangan. Den inneholder også den essensielle aminosyren tryptofan, som blant annet er viktig for produksjonen av serotonin, dermed kan den være gunstig ved nedstemthet. Mynte er bra for fordøyelsen og kan virke lindrende ved irritabel tarm. I dyreforsøk har den vist seg å være gunstig mot ulike kreftformer. Den kan også virke lindrende ved allergier.Du trenger følgende til 1-2 glass:

1,5 dl eplejuice
1/2 agurk
1 grønt eple
50 gr babyspinat
En liten håndfull mynteblader

Ha eplejuice i blenderen. Del agurken i grove biter og tilsett. Skjær av eplet fra skrotten, del fruktkjøttet  i grove biter, og tilsett. Ha i babyspinat og mynteblader, og kjør sammen til en jevn smoothie. Smak eventuelt til med mer mynteblader, om ønskelig, og kjør sammen på nytt (mynten vil du gjerne kjenne mest i ettersmaken, bare så du er obs på det).

Serveres straks.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar