mandag 4. juli 2016

Kylling tagine med ristede mandler og korianderTagine er en klassisk marokkansk gryterett som er oppkalt etter det karakteristiske kokekaret som den tilberedes i, laget av leire med kjegleformet lokk. Jeg kan ikke skryte på meg å ha en slik tagine, men må innrømme jeg har lyst på en… Uansett; retten kan tilberedes i en litt vid gryte med lokk også, eller du kan gjøre som meg - bruke en romslig wok :-)

Det finnes veldig mange ulike oppskrifter på tagine, men typisk er at kjøtt og grønnsaker kokes i en saus eller kraft med smaksrike krydderier, gjerne også med nøtter og tørkede frukter. Serveres tradisjonelt med brød, men couscous eller ris er også godt til.

Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg på epicurious.com. Jeg brukte kyllingfilet i stedet for kyllinglår, og jeg hadde ikke meriam så det droppet jeg. Auberginen skal bakes i ovnen før den tilsettes i gryten, og skåldede ristede mandler gjør susen! Det samme gjør et godt dryss frisk koriander ved servering.

Hvis retten serveres med ris, og helst rå mandler i stedet for ristede, så er den i tråd med Seignalet-dietten som jeg har skrevet om på bloggen.

Enjoy - denne skal lages igjen!


Du trenger følgende til fire personer:

1 stor aubergin
Extra virgin olivenolje
75 gr mandler
2 løk
5 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts malt fennikel
1 ts spisskummen
1 ts malt ingefær
500 gr hermetiske tomater (kartong)
2,5 dl vann
600 gr kyllingfilet
Salt
Pepper
Frisk koriander

Ris eller couscous

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Auberginen kuttes i 2-3 cm terninger. Legges i ett lag i en langpanne, sprinkle godt med extra virgin olivenolje over. Bakes i ovnen i 25-30 minutter, til auberginterningene er gyldne, vend dem en gang underveis.

Skålding av mandler:
Ha mandlene i en kasserolle med vann som dekker, kok opp, og la det koke et minutts tid. Hell av det kokte vannet, og hell på kaldt vann, så mandlene blir avkjølt (da vil skallet på mandlene enkelt løsne). Sett til side så lenge, til du har litt ledig tid.

Løk kuttes i 1 cm terninger, hvitløk grovhakkes. Stekes i romslig gryte i 2-3 ss extra virgin olivenolje på middels god varme, til løken er blank. Tilsett paprikapulver, gurkemeie, malt koriander, malt fennikel, spisskummen og malt ingefær. Rør sammen, la steke et minutts tid.

Tilsett hermetiske tomater og vann, rør godt sammen. La koke 5-10 minutter.

Imens kuttes kyllingfilet i 2-3 cm terninger. Tilsett i gryten, og bland sammen så sausen dekker kyllingbitene. Når auberginen er ferdigstekt i ovnen, tilsettes den også i gryten. La småkoke til kyllingen er helt gjennomkokt.

Risting av mandler:
Trykk på hver mandel slik at den "popper" ut av skallet, den skal løsne enkelt. Mandlene legges på kjøkkenpapir, for å renne av/tørke, del dem så i grove biter. Ristes i tørr stekepanne eller kasserolle (UTEN OLJE altså) på god varme, til de er lett og fint gyldne.

Smak til gryten med salt og pepper.

 Dryss over ristede mandler og frisk koriander, og server med couscous eller ris.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar