torsdag 30. juni 2016

Tigerreker i rød karrisaus med squash, sukkererter og rødløk



I dag kan jeg by på en skikkelig digg middag, med gode smaker og herlige farger. Tigerreker, squash, sukkererter, vårløk, rødløk, hvitløk, sitrongress, kokosmelk… Man blir jo glad av slik jamat! Lettlaget er den også.

Bare sørg for å få tak i villtigerreker, eller reker fra sertifisert oppdrett. Ikke-sertifiserte tigerreker (ofte kalt scampi) er et svært lite bærekraftig produkt som blant annet ødelegger verdifull mangroveskog, og bør absolutt unngås! Sertifiserte tigerreker kan du nå finne på Rema, for eksempel, emballasjen skal ha stempel som viser dette.

Hvis retten serveres med ris, er den i tråd med Seignalet-dietten som jeg har skrevet om på bloggen.


Du trenger følgende til fire personer:

500 gr kokte, skrelte tigerreker (argentinske villreker eller fra sertifisert oppdrett)
1 grønn squash
1/2 blomkålhode
1 rødløk
4-5 fedd hvitløk
1 sitrongress
1 boks kokosmelk
1-2 ts rød karripasta
1-2 ss finrevet fersk ingefær
150 gr sukkererter
1-2 vårløk

Dypfryste tigerreker tines før tilberedning.

Start med å forberede grønnsakene:
Squash deles i fire på langs, og deretter i 1 cm tykke skiver. Blomkål kuttes i 1 cm skiver, store skiver deles i 3-4 cm biter. Rødløk kuttes i 1 cm båter. Hvitløk grovhakkes. Fjern ytterste skallet og den øverste enden på sitrongresset, og finkutt i millimetertynne ringer.

Ha kokosmelk i en romslig gryte eller wok, og varm opp på god varme. Tilsett rød karripasta og finrevet ingefær, bland godt så karripastaen løser seg helt opp. Tilsett squash, blomkål, rødløk, hvitløk og sitrongress. Bland sammen, og la koke på middels varme i 5-6 minutter. Kjenn gjerne på grønnsakene, de skal fortsatt ha litt 

Tilsett rekene og sukkerertene helt mot slutten av koketiden, de skal bare varmes, ikke kokes! Snitt vårløk og tilsett til slutt.

Serveres med ris eller nudler.

Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Dette var veldig godt. Lagde en porsjon og det funket supert. Hadde ris til. Denne skal jeg definitivt lage igjen.
    Elin

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier11. juli 2016 kl. 15:56

      Takk for fin tilbakemelding, Elin :-)

      Slett