tirsdag 12. juli 2016

Herlig quinoasalat med mango, avocado og korianderDenne fruktige, herlige og supersunne salaten passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmat!

Jeg må innrømme at det er lenge siden jeg hadde quinoa i hus sist. Quinoa krever litt smakstilsetninger, synes jeg, eller blir den liksom litt tam og underlig. Men denne salaten ble et vendepunkt, og den slo skikkelig an hos både store og små i heimen. Ja takk til mer quinoa heretter!

Oppskriften ble til etter man-tager-hva-man-haver-metoden, og tilfeldigvis hadde jeg både mango, avocado og frisk koriander liggende etter hjemmelaget sushi dagen før. Jeg slengte like så godt med en nektarin også, den ga ekstra farge. Etpar knuste fedd hvitløk fikk koke med sammen med quinoaen, for å gi ekstra smak.

Rask og enkel å lage - kanskje den blir en hit hos deg også?


Du trenger følgende til fire personer:

2 dl ukokt quinoa
3 dl kaldt vann
2 fedd hvitløk
En fingerklype salt
1 moden mango
1 moden avocado
(1 nektarin)
Extra virgin olivenolje
En håndfull eller to frisk koriander

Skyll quinoaen grundig i kaldt vann, for å få bort sapoiner fra overflaten (et såpestoff som fra naturens side beskytter planten).

Ha quinoa, vann, knust hvitløk og litt salt i en kasserolle med lokk, og kok opp. Juster ned varmen så det så vidt koker, la koke i 15 minutter. Trekk så kasserollen til side, fortsatt med lokk på, og la den hvile i 10-15 minutter.

I mellomtiden skrelles og kuttes mango og avocado i terninger (og evt nektarin med skall i terninger også), og ha i en salatskål. Sprinkle extra virgin olivenolje over, og bland lett sammen. Da vil avocadoen holde seg fin og grønn frem til servering.

Når quinoaen er ferdig, "fluffes" den lett med gaffel, og blandes lett sammen med frukten. Bland inn frisk koriander. Sprinkle litt mer extra virgin olivenolje over.

Serveres til grillet kjøtt, kylling eller fisk.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar