onsdag 29. juni 2016

Laks i kokosmelk med cashewnøtter og korianderI dag kan jeg by på laks med gode grønnsaker i en herlig kokosbasert saus, toppet med frisk koriander og cashewnøtter. Både ris og nudler passer godt til. En god måte å variere fiskemiddagene på, særlig om du er glad i asiatisk mat.

Dette er hverdagsmiddag på sitt beste - rask og enkel å tilberede, samtidig som den er både smakfull, sunn og fargerik. Men det er fullstendig lov å lage den som kosemiddag til helgen også altså!

Hvis ønskelig kan du spice den opp med litt finhakket fersk chili.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

3 gulrøtter
1 stor løk
1 rød paprika
1 hel kinesisk hvitløk
1 sitrongress
(evt litt hakket chili)
Olje til steking
1-2 ss finrevet frisk ingefær
2-3 ts rød karripasta, smakes til
1 liten kartong kokosmelk (2,5 dl)
4 ss soyasaus, saltredusert
2 ss oystersaus
1 ss thai fiskesaus
6-800 gr laksefilet
En god håndfull cashewnøtter
En håndfull frisk koriander

Ris eller nudler

Hvis du serverer ris til, forbereder du den og koker den mens resten av retten tilberedes. Følg gjerne fremgangsmåten for perfekt kokt ris (krever bløtlegging i vann i forkant, men korter ned selve koketiden).

Gulrøtter skrelles og kuttes i skiver, og løk og paprika kuttes i 1 cm tykke strimler, disse skal stekes først.

Hvitløk grovhakkes og sitrongress (og evt chili) kuttes i millimetertynne ringer, disse skal tilsettes litt etterpå.

Ha godt med olje i en wok eller romslig stekepanne på god varme, og stek først gulrøttene, løken og paprikaen 2-3 minutter. Rør jevnlig så det ikke svis. Tilsett hakket hvitløk og sitrongress (og evt chili), rør sammen. Riv over frisk ingefær og tilsett rød karripasta, bland sammen.

Tilsett kokosmelk, soyasaus, oystersaus og thai fiskesaus. Bland sammen til alt er oppløst, la det koke opp, juster ned varmen litt. Smak til, om det for eksempel trengs litt mer soyasaus (husk at den er salt).

Del laksefileten i terninger (3-4 cm) og tilsett, bland forsiktig sammen så ikke laksen går for mye i stykker. Legg på lokk, la det småkoke til laksen er akkurat gjennomkokt.

Server med ris eller nudler til, og dryss over cashewnøtter og frisk koriander, eventuelt med litt ekstra soyasaus etter smak og behag.

Vel bekomme!

2 kommentarer: