Her har jeg rett og slett laget en snopemiddag!
Torskeloins - eller skreiloins som jeg hadde for anledningen - bakt med sitronolje.
En enkel, men deilig mos av søtpoteter og vanlige poteter.
Og sist, men ikke minst, en herlig miks av stekt bacon, gulrot, fennikel og mynteblader.
Det er jo dette sistnevnte tilbehøret som "gjør" hele måltidet, som en kontrast til de enkle og rene smakene av torsken (eller skreien) og søtpotetmosen. Veldig godt!
Det er jo dette sistnevnte tilbehøret som "gjør" hele måltidet, som en kontrast til de enkle og rene smakene av torsken (eller skreien) og søtpotetmosen. Veldig godt!
Du trenger følgende til tre-fire personer:
4-500 gr søtpotet
4-500 gr poteter
2-3 ss smør
Melk til passe konsistens
Salt
150-200 gr bacon i skiver
Olje til steking
3-400 gr gulrot
1 middels stor fennikel
En håndfull mynteblader
5-600 gr torskeloins (evt skreiloins)
Sitronolje
Salt
Pepper
Søtpotet og potet skrelles og kuttes i ca 1 cm tynne skiver, da tar det kortere tid å dampe dem ferdig. Dampes i rist i en kasserolle med litt vann og med lokk, til potetene er helt møre. Pass på at det er nok vann til at det ikke tørrkoker underveis!
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Bacon kuttes i 1 cm strimler på tvers, og stekes i olje i en kasserolle på litt over middels god varme. Rør av og til. Fennikel kuttes i 1 cm terninger, og tilsettes, følg gjerne samme kuttemetode som jeg bruker for løk. Gulrot skrelles og kuttes i 1 cm terninger, og tilsettes. Juster varmen om nødvendig, og rør av og til ved behov.
Del torskeloins/skreiloins i passe porsjonsstykker. Legg i en ildfast form, sprinkle over sitronolje, og dryss over litt salt og pepper. Bakes i 10-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.
Når potetene er helt møre, helles vannet av. Ta gjerne vare på dampvannet, det har fått smak fra potetene, så kan du evt bruke det å spe med i stedet for melk eller i tillegg til melk (f.eks 50/50 melk og dampvann). Tilsett smør, og mos med stamper, og spe med melk (evt dampvann) til passe konsistens. Smak til med salt.
Når grønnsaks-/baconrøren er ferdig, trekkes kasserollen til side. Grovhakk mynteblader, og tilsett.
Server torskeloins/skreiloins med søtpotetmos og den herlig smakfulle miksen av bacon, gulrot, fennikel og mynte.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar