søndag 28. februar 2016

Pasta med kjøttsaus og parmesangratinert auberginEn pastarett med ny vri!

Her har jeg laget spaghetti med en ganske standard kjøttsaus med karbonadedeig, hermetiske tomater, rødløk og hvitløk, men med en litt annerledes topping: Parmesangratinerte auberginskiver. 

Auberginskivene dyppes i egg og brødrasp, får deretter et godt dryss parmesan, og gratineres i ovnen til de er myke inni og sprø utenpå. Nam!

Retten kan enkelt gjøres kjøttfri - det er bare å droppe karbonadedeigen. Den kan du eventuelt erstatte med bønner eller linser, etter ønske, så vil retten fortsatt være både god, næringsrik og mettende.


Du trenger følgende til fire personer:

1 middels stor aubergin
1-2 egg (ett stort egg bør holde akkurat)
Brødrasp
Salt
Pepper
Parmesan

Olje til steking
400 gr karbonadedeig
1 rødløk
1-2 fedd hvitløk
1 kartong hermetiske hakkede tomater (500 gr)
2-3 ts tørket basilikum
Salt
Pepper

Spaghetti til fire
Sitronolje

Forvarm stekovnen til 215 grader.

Auberginen kuttes i 1 cm tykke skiver. Pisk egg i en bolle, og ha brødrasp i en annen bolle. Auberginskivene vendes først i egg og deretter i brødrasp. Legg på en stekeplate med bakepapir, og riv litt godt med parmesan over. Ovnsbakes i ca 25-30 minutter, til auberginskivene er møre og parmesantoppingen er lett gylden.

Kok opp vann til spaghettien.

Ha litt olje i en stekepanne på god varme, og stek karbonadedeigen, del den opp, rør av og til. Kutt rødløk i terninger og grovhakk hvitløk, tilsett sammen med karbonadedeigen. Stek til karbonadedeigen er gjennomstekt og brunet. Tilsett hakkede tomater og tørket basilikum, juster ned varmen, og bland godt. Rør etter behov. Smak til med salt og pepper.

La kjøttsausen småkoke mens spaghettien kokes etter anvisning på pakken.

Tilsett litt sitronolje i den ferdigkokte spaghettien, og bland inn kjøttsausen.

Server spaghettien med kjøttsaus toppet med parmesangratinerte auberginskiver.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar