lørdag 27. februar 2016

Fikenmarmelade med vanilje


Fikenmarmelade og brie på hjemmebakt surdeigsbrød - nam!

Fikenmarmelade er så utrolig godt! Perfekt tilbehør til ost og kjeks - eller godt brød. Og det fine er at det er så enkelt og raskt å lage også. Fikenmarmelade er forresten ypperlig vertinnegave på et fint glass, husk bare å si at det er ferskvare med ikke altfor lang holdbarhet.

Du kan velge om du vil smaksette med litt sitronsaft. Jeg har ikke brukt det her, og det fungerer veldig bra uten. Men om du vil ha litt syre som balanserer sødmen, så er en liten skvis med sitron å anbefale.

400 gr ferske fiken høres og ser kanskje mye ut. Men merk at når fikenmarmeladen kokes, reduseres den ganske mye i mengde. Denne oppskriften gir ca 3 dl ferdig marmelade. Om du ikke ønsker å lage så mye, så er det bare å redusere mengdene.


Du trenger følgende (ca 3 dl ferdig marmelade):

400 gr ferske fiken
1,75 dl vann
100 gr sukker
1 ts vaniljepulver
(litt sitronsaft)

Fiken kuttes i terninger.

Kok opp vann, sukker og vaniljepulver, rør til sukkeret har løst seg helt opp.

Tilsett kuttede fiken, la småkoke til marmeladen er redusert til passe tykk konsistens.

Smak eventuelt til med noen dråper sitron.

Ha på rent glass med tett lokk. Serveres til ost og kjeks, eller som pålegg på godt brød. 

Oppbevares i kjøleskap, holdbart ca 2 uker.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar