mandag 4. januar 2016

Krydret kylling- og aubergingryte med couscousDenne enkle men smaksrike kylling- og aubergingryten får deg til å drømme deg vekk til litt andre breddegrader sør for Middelhavet. Den er smaksatt med varme krydder som spisskummen, fennikel og kanel, og couscous er et perfekt følge til.

Det er viktig å la gryten koke lenge nok til at auberginterningene er helt, helt gjennomkokte og møre, rå aubergin smaker ikke noe særlig... Derfor lar jeg den få litt koketid, for å være på den sikre siden, og uansett vil den bare bli bedre av å småputre litt. Og så er det jo også slik at (kokt/stekt) aubergin i seg selv har en nydelig "krydret" og fyldig smak, så den er vel verdt å vente på.

Jeg har laget denne gryten noen ganger nå, så det var på tide å få den ut på eteren her på bloggen.


Du trenger følgende til fire personer:

2 auberginer
Ca 1,5 dl extra virgin olivenolje
1 stor løk
2 ts brunt sukker
2 ts spisskummen
2 ts malt fennikel
1,5-2 ts kanel
1 kinesisk hvitløk (eller 4-6 fedd)
500 gr hakkede hermetiske tomater (kartong)
2 dl vann
600 gr kyllingfilet
Salt
Pepper

Couscous:
4 dl vann
2 ss sitronolje (eventuelt extra virgin olivenolje)
4 dl ukokt couscous
2 ss smør

Ved servering:
Cashewnøtter naturell
Frisk koriander

Auberginene kuttes i terninger, ca 1-1,5 cm store, og has i en romslig, tykkbunnet gryte. Sprinkle over godt med extra virgin olivenolje. Auberginterningene vil trekke til seg endel olje, og mesteparten av terningene skal være dekket av oljen. Stekes på middels varme, rør av og til så det ikke setter seg fast i bunnen, juster varmen etter behov.

Løken skrelles og kuttes i terninger, og tilsettes. Rør fortsatt med jevne mellomrom. Når løken begynner å bli blank, tilsettes brunt sukker, spisskummen, malt fennikel og kanel. Rør sammen og la steke etpar minutter.

Hvitløk kuttes i båter, knuses med hvitløkspresse, og tilsettes. Rør sammen.

Tilsett hermetiske tomater og vann, rør sammen og legg på lokk. La det småkoke i 20-30 minutter.

Kyllingfilet kuttes i strimler eller terninger, og tilsettes. Rør sammen, på med lokk igjen, og la småkoke i  15-20 minutter til. Rør av og til etter behov. Auberginterningene skal bli helt, helt møre, og kyllingbitene skal være helt gjennomkokt.

Mens gryten står og småputrer, kokes opp vann. Når vannet koker, trekkes den av platen, og sitronolje og couscous tilsettes. Rør lett, legg på lokk, og la det stå i ca fem minutter. Tilsett smør, og "del opp" couscousen med en sleiv, så den ikke har klumper. Sett tilbake på platen på lav/moderat varme, så smøret smelter helt og blander seg med couscousen.

Smak til gryten med salt og pepper.

Server gryten med couscous, og dryss over cashewnøtter og frisk koriander ved servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar